TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan Nehri'nde temizlik çalışmaları tamamlanmak üzere

Adana’nın simgelerinden Seyhan Nehri'nde, köprü çalışmaları nedeniyle su kesintisi sonrası oluşan yosun istilasına karşı başlatılan temizlik çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 09:56
Kaynak: İHA

Adana'da Yavuzlar Köprüsü ve Yüksek Hızlı Tren hattı inşası nedeniyle bir süre önce su akışı durdurulan Seyhan Nehri, 2 metrenin üzerindeki yosunlarla kaplanarak tamamen yeşile büründü. Seyhan Nehri'ndeki kirlilikle ilgili haberlerin ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü, 3 iş makinesiyle 2 hafta önce temizlik çalışmalarına başladı.

seyhan nehri temizlik çalışmaları

Seyhan Nehri yosun ve atıklardan temizlendi

Son iki haftadır aralıksız devam eden çalışmalar kapsamında, ekipler nehirdeki yosunları ve yüzeyde biriken atıkları temizlemek için yoğun mesai harcıyor. Çalışmalar drone ile havadan da görüntülendi.

seyhan nehri temizlik çalışmaları

''Bir an önce eski güzel günlerine kavuşmasını bekliyoruz''

Seyhan Nehri'nin temizlenmesinden memnun olan vatandaşlardan Ufuk Hatunoğlu, "Nehrin temizlenmesi çok iyi oldu. Kaç yıldır bu nehirdeki yosunlar uzamıştı, hiç güzel durmuyordu. Bir an önce köprü çalışması da biterse ve buraya su verilirse, eski güzel günlerine kavuşur" dedi. Bir diğer vatandaş Ahmet Soyubelli ise nehrin temiz olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.