TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları genişletildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları genişletildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgenin ekosistem restorasyonu için yeni koruma önlemleri alacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları genişletildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları genişletildi. Karar, Marmara Denizi'nde 2021'de yaşanan müsilaj krizi sonrası hazırlanan "Marmara Denizi Eylem Planı" çerçevesinde alındı. 1,2 milyon hektarlık alan Kasım 2021'de Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmişti. Bu karar doğrultusunda, Marmara Denizi'nde müsilaj temizliği ve İzmit Körfezi'nde büyük çevre projeleri başlatılmıştı.

marmara bölgesi müsilaj

Bandırma Yenice köyü, Kumkent, Kumkale Deltası ve Uçmakdere gibi hassas ekosistemler koruma altına alındı

Yeni düzenlemeyle, Balıkesir’in Bandırma-Yenice Köyü'nde 485 hektarlık orman alanı, Çanakkale Kumkent bölgesinde 195 hektarlık alan, Çanakkale Kumkale Deltası'nda 108 hektarlık alan ve Tekirdağ Uçmakdere'de 138 hektarlık orman alanı özel çevre koruma bölgesine dahil edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgenin ekosisteminin restorasyonunu sağlamak ve yaşamsal döngüsünün devamını desteklemek amacıyla yeni koruma önlemleri alacak ve bilimsel çalışmalara devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.