TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay Amik Gölü'nün son parçası, temizlikle canlanıyor

Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, "21 Eylül Dünya Temizlik Günü" kapsamında kıyı ve dip temizliği gerçekleştirilen Kırıkhan Gölbaşı Gölü'nün, mevcut sorunların giderilmesi ve doğa ile uyumlu ekoturizme yönelik yapılacak yatırımlar sonrası Hatay'ın dünyaya açılan farklı bir kapısı olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 10:12
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Hatay Amik Gölü'nün son parçası, temizlikle canlanıyor

Çoğu insan kaynaklı olan çevre, deniz ve göllerin kirliliği sorunları hakkında farkındalık oluşturmak, çevre bilincinin gelişimine katkıda bulunmak için çevreye özel belirli gün ve haftalar düzenleniyor.

Bu özel günlerden birisini de 2008 yılında Estonya’da başlatılarak 170 ülkeye yayılan 21 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinlikleri oluşturuyor.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği organizasyonunda bu kapsamda kuruyan Hatay Amik Gölü'nün günümüzde yaşayan son parçası olan Kırıkhan Gölbaşı Gölü'nde kıyı ve dip temizliği gerçekleştirildi. Etkinliğe, derneğin üye gönüllü ve aktivistleri ile birlikte çeşitli kamu kurumlarını temsilen yüzlerce kişi katılım sağladı.

Dernek Başkanı Abdullah Öğünç, etkinlikle ilgili olarak ilkhaber-gazetesi.com'a yaptığı açıklamada, Kırıkhan Gölbaşı Gölü'nün, mevcut sorunların giderilmesi ve doğa ile uyumlu ekoturizme yönelik yapılacak yatırımlar sonrası, Hatay'ın dünyaya açılan farklı bir kapısı olacağını söyledi.

Gölün dip temizliği için dalgıçlar görevlendiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'e teşekkür eden Öğünç, "Etkinliğimize katılımlarından dolayı, başta Kırıkhan Kaymakamı Ayhan Akpay ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ömer Erdal Çelik olmak üzere, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Ceren Yavuzyılmaz’a, HBB İtfaiye Daire Bakanı Ahmet Keskin’e, Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Ceylan ve Şube Müdürü Abdullah Dinç’e, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürü Nuri Akın’a ve diğer tüm katılımcılara derneğimiz yönetim kurulu olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.