TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çamlıyayla Karageçit'te çevre seferberliği

Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Karageçit bölgesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde çevre temizlik etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 09:13
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Çamlıyayla Karageçit'te çevre seferberliği

Mersin'in Çamlıyayla ilçesi Karageçit bölgesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde çevre temizlik etkinliği düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği gibi, bu yıl da 5-11 Haziran Çevre Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu yılki teması "Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz" olarak belirlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilk etkinliğini Çamlıyayla'da bulunan Karageçit bölgesinde gerçekleştirdi.

Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde düzenlenen çevre temizlik etkinliğine, kulüp üyeleri ve gönüllüler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe çocuklar da katılarak doğaya ve çevreye olan sorumluluklarını öğrendiler. Katılımcılar, insan eliyle kirletilen alanlarda gerçekleşen etkinlikte, piknik yapmak ve gölü görmek için gelen insanların bıraktığı çöpleri topladılar. Temizlik sonucunda onlarca poşet dolusu çöp toplandı, bunlar arasında plastik ve cam şişeler, ürün ambalajları, izmaritler, poşetler ve karton parçaları bulunuyordu. Temizlikten sonra bölge, tertemiz bir görünüme kavuştu.

Daha sonra Mersin Sup Kulübü öncülüğünde, katılımcılar Karageçit Gölü üzerinde sörf tahtalarıyla gösteri yaptılar. Etkinlik boyunca çevre, doğa ve gezegen adına önemli mesajlar içeren dövizler de sergilendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetleme Şube Müdürü Tuğba Sanal, etkinlik kapsamında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verirken, insanları iklim değişikliğine dikkat çekmeye davet etti. Sanal, çevrenin ve doğanın gelecek nesillere aktarılacak en önemli miras olduğunu vurgulayarak, herkesi çevreye duyarlı olmaya ve atıkları doğru şekilde yönetmeye çağırdı.

Etkinliğe katılan diğer bir isim olan Akdeniz Running Kulübü Kurucusu Deniz Birgül, etkinlikte bölgeyi temizleyerek güzel bir iş başardıklarını belirterek, Akdeniz Running ekibi olarak sosyal projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Mersin Sup Kulübü Kurucusu Mehmetcan Özdemir, doğanın temiz tutulmasının ve sürdürülebilir yaşamın önemini vurgulayarak, herkesi çevreyi korumaya ve gelecek için destek olmaya çağırdı.

Etkinliğe Sayapark adına katılan Tugay Erkin Ekti ise çevrenin bizlere emanet olduğunu ve gelecek nesillere miras olarak aktarılması gerektiğini belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğine katıldıklarını ve çevreyi temizlediklerini dile getirdi.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.