TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolu Dağı Tüneli'nin açılış tarihi belirlendi

Bolu Dağı Tüneli'nde heyelan riskine karşı çalışmalar devam ediyor. Şu anda tüm hızıyla devam eden çalışmalar sonrası Bolu Dağı Tüneli'nin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Peki Boldu Dağı Tüneli ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
Bolu Dağı Tüneli'nin açılış tarihi belirlendi

31 Temmuz'da heyelan riskine karşı başlatılan çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli trafiğe kapatılmıştı. 50 gün sürecek bu çalışmalar, İstanbul yönündeki tüpün 67 metre uzatılmasını hedefliyor. Şu anda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor ve 19 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

Son Durum ve Çalışmaların Kapsamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, 2022'de meydana gelen heyelan sonrası İstanbul yönündeki tünel portalının uzatılmasına karar verildi. Şu ana kadar portalın betonarme temel imalatları tamamlandı ve çelik yapı imalatında 5 metrelik montaj yapıldı. Ayrıca, fore kazık imalatı ve viyadük koruma ağlarının yenilenmesi gibi önemli aşamalar da tamamlandı.

Alternatif Yollar ve Ulaşım Tavsiyeleri

Tünel çalışmaları nedeniyle İstanbul yönüne trafiğe kapatılan Abant-Kaynaşlı kavşakları arasındaki 23 kilometrelik güzergahta ulaşım D-100 kara yolu üzerinden sağlanıyor. Özellikle hafta sonları trafik yoğunluğunun arttığı bu bölgeyi kullanacak sürücülere alternatif güzergahları değerlendirmeleri tavsiye ediliyor.

Tünelin 19 Eylül'de açılmasıyla birlikte bölgedeki ulaşım güvenliği artırılmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.