Bitlis’te uzay tutkunları, 6 gezegenin hizalanmasını gözlemledi

Bitlis’te uzay meraklıları, eksi 10 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen teleskoplarıyla gökyüzünü izleyerek, Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars’ın aynı hat üzerinde hizalanmasını gözlemledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2025 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2025 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
Bitlis’te uzay tutkunları, 6 gezegenin hizalanmasını gözlemledi

Bitlis’te doğa gözlemleri ve astrofotoğrafçılık çalışmaları yapan Dr. Cihan Önen ve uzay meraklıları, gökyüzünde nadir rastlanan bir doğa olayına tanıklık etti. Yıllar sonra ilk kez, Satürn, Venüs, Neptün, Uranüs, Jüpiter ve Mars aynı hat üzerinde hizalanarak muhteşem bir gökyüzü manzarası oluşturdu.

ALTI GEZEGEN GÖKYÜZÜNDE HİZALANDI

Dr. Cihan Önen, 2025 yılının Ocak ayı sonları ve Şubat ayının ilk haftalarının gezegen gözlemi açısından büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, bu süreçte altı gezegenin gökyüzünde görülebileceğini söyledi. Önen, “Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn çıplak gözle gözlemlenebilirken, Uranüs ve Neptün için teleskop veya dürbün gibi optik cihazlara ihtiyaç duyuluyor” dedi.

Bitlis’te uzay tutkunları, 6 gezegenin hizalanmasını gözlemledi 2

EKSİ 10 DERECEDE TELESKOP BAŞINDA GÖZLEM

Uzay tutkunları, bu gök olayını kaçırmamak için soğuk havaya rağmen teleskoplarını kurarak gözlemlerini gerçekleştirdi. Önen, “Karanlık çöktükten sonra, özellikle akşamın ilk saatlerinde gezegenleri en iyi şekilde gözlemleme şansımız oldu. Eksi 10 dereceye rağmen, bu yılın en etkileyici gökyüzü olaylarından birine tanıklık ettik” ifadelerini kullandı.

Bitlis’te uzay tutkunları, 6 gezegenin hizalanmasını gözlemledi 3

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.