TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Murat Kurum: Önce deprem bölgesini, ardından ülkemizi tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdiği incelemelerde, deprem bölgelerindeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Önce deprem bölgemizi, ardından ülkemizi olası tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Murat Kurum: Önce deprem bölgesini, ardından ülkemizi tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi inşaat alanında yaptığı incelemelerin ardından, deprem bölgesindeki inşaat çalışmalarına değindi. 11 ilde toplam 302 bin konut ve iş yerinin inşaatına başlandığını belirten Kurum, "Biten yuvalarımızın 76 binini teslim ettik. İnşallah eylül ayında Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle bu sayı 100 bine, yıl sonunda ise toplamda en az 200 bine ulaşacak." dedi.

Kahramanmaraş’a Özel Projeler

Kurum, Kahramanmaraş’ta özellikle Azerbaycan ve Trabzon caddelerindeki projelere vurgu yaptı. Caddelerin eski ihtişamına kavuşturulacağını belirten Bakan Kurum, "Derepazarı alanında esnafla bir araya geldik. Proje ve tasarım süreci tamamlandı. Ekim ayı sonuna kadar Derepazarı'nda yürüyüş yolları ve dinlenme alanları ile şehre değer katacak bir projeyi hayata geçireceğiz." dedi.

Deprem Bölgesindeki Diğer Çalışmalar

Kurum, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde heyelan riski taşıyan bölgelerde yapılan bilimsel çalışmaların hızla devam ettiğini ve ekim ayında sonuçların açıklanacağını söyledi. Ayrıca, "Ekinözü ve Nurhak ilçelerimizin ihyası için projelerimizi hızla yapacağız." diyerek diğer ilçelerdeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deprem Bölgesi Türkiye İçin Kritik Öneme Sahip

Bakan Kurum, deprem bölgesinin Türkiye’nin refahı ve geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu bölge adeta ekonomimizin lokomotifi konumundadır. İthalatımızın yüzde 6'sı, ihracatımızın yüzde 8'i bu bölgede gerçekleşiyor. Yani deprem bölgesi böylesine kıymetli ve değerlidir. Deprem bölgesi tüm Türkiye'dir." ifadelerini kullandı.

İncelemelerinde Bakan Kurum'a, Vali Mükerrem Ünlüler, AK Parti milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etti. Bakan Kurum, çalışmaların kararlılıkla süreceğini ve deprem bölgesindeki tüm vatandaşların yeni evlerine kavuşacağı müjdesini verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.