TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin tamamı 2025 sonunda yeni yuvalarında oturuyor olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta yaptığı incelemeler sırasında, Eylül ayında 100 bin konut teslim etmeyi, yıl sonunda ise bu rakamı 200 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 2025 yılı sonunda tüm depremzedelerin yeni evlerinde olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 15:03
Kaynak: İHA
Bakan Kurum: Depremzede kardeşlerimizin tamamı 2025 sonunda yeni yuvalarında oturuyor olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinde en fazla yıkım ve can kaybının yaşandığı Kahramanmaraş Ebrar Sitesi’nde yapımı süren inşaatları inceledi. Bakan Kurum, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde devam eden çalışmaları ve geleceğe yönelik planları paylaştı.

Deprem Bölgesindeki İnşaatlar Hızla Devam Ediyor

Depremzedelere yönelik konutların yapımında önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Kurum, "Bugün 11 ilimizde 302 bin konut ve iş yerimizin inşaatına başladık; bunlardan 76 binini teslim ettik. Eylül ayında bu sayıyı 100 bine, yıl sonunda ise en az 200 bine ulaştıracağız. 2025 yılı sonunda ise depremzede kardeşlerimizin tamamı yeni yuvalarında oturuyor olacak. Bu, bizim en önemli hedefimiz" dedi.

murat kurum kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta 45 Binden Fazla Konut Yapılıyor

Kahramanmaraş’ta devam eden inşaatlarla ilgili bilgi veren Bakan Kurum, şu ana kadar 17 bin 592 konut ve iş yerini teslim ettiklerini, merkez ilçeler ve çevre ilçelerde toplamda 45 bin 347 konut ve iş yerinin inşaatının sürdüğünü açıkladı. Kurum, yıl sonuna kadar 21 bin 544 yeni konutun daha teslim edilmesini planladıklarını ifade etti.

Heyelan Riski Taşıyan Bölgeler İçin Bilimsel Çalışmalar Sürüyor

Onikişubat ilçesinde heyelan riski taşıyan bölgelerdeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Kurum, 1. bölge olarak adlandırılan Boğaziçi Bölgesi’nde yapılaşmaya uygun olmayan alanlar için alınan bilimsel sonuçları açıkladıklarını, 2. bölge olan Vadi Bölgesi’ndeki çalışmaların da hızla devam ettiğini belirtti. Ekim ayı sonunda bu bölgelerdeki bilimsel raporların sonuçlarını paylaşacaklarını duyurdu.

Ebrar Sitesi’nde 770 Yeni Konut İnşaatı Sürüyor

Ebrar Sitesi’nde 770 konutun inşaatının devam ettiğini belirten Bakan Kurum, "Yıl sonuna kadar bu konutları tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Depremin yıl dönümü olan 6 Şubat’ta vatandaşlarımızı yeni evlerinde oturtmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.