TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası'nda imar durumu tartışmalarına yanıt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize ziyareti sırasında sel felaketinde zarar gören konutların anahtar tesliminin yarın yapılacağını ve Ayder Yaylası'nda yıkılan otellerin yerine hiçbir yapı yapılmayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 14:33
Kaynak: İHA
Bakan Kurum'dan Ayder Yaylası'nda imar durumu tartışmalarına yanıt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize'yi ziyareti esnasında önemli açıklamalarda bulundu. Rize'de deniz dolgusu üzerinde korozyon nedeniyle riskli duruma geldiği için başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Kurum, esnafı ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamalarda, sel felaketinde zarar gören konutların anahtar teslimlerinin yarın yapılacağını belirtti.

Sel Felaketinde Zarar Gören Konutların Anahtar Teslimi Yarın

Bakan Kurum, Rize'de yaşanan sel afetlerinden sonra vatandaşlara verdikleri sözleri tuttuklarını vurgulayarak, "Sellerde milletimize sözler vermiştik. Daha önceki Elazığ, Malatya, Antalya yangınlarında olduğu gibi milletimize verdiğimiz sözleri tutmuş ve evlerin hızlı bir şekilde teslimlerini gerçekleştirmiştik. Yine AFAD'ımızla, bakanlığımızla yapmış olduğumuz çalışmalar çerçevesinde, selde yaşanan hasarlar sebebiyle vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri yarın inşallah tutuyor olacağız; o konutlarımızın anahtar teslimlerini yapacağız" dedi.

Ayder Yaylası'nda Yıkılan Otellerin Yerine Hiçbir Yapı Yapılmayacak

Ayder Yaylası'ndaki doğa ve koruma projesi çalışmalarında son aşamalara gelindiğini belirten Kurum, "Ayder'de yenileme kapsamında başlattığımız çalışmalarda artık son safhaya gelmiş durumdayız. Orada 7-8 otel ile dönüşümü gerçekleştireceğiz. Yıkılan otellerin yerine de hiçbir yapı yapılmayacak. Yapmış olduğumuz çalışmalar imar planı çerçevesinde yürütülen çalışmalardır" ifadelerini kullandı.

Ayder'deki Projelerde Son Durum

Ayder Yaylası'ndaki çalışmalara değinen Bakan Kurum, "Bu eserlerin içinde bizim çok önemsediğimiz kentsel dönüşüm, doğa koruma projelerimiz var. En önemlisi de doğa ve koruma projesi olarak değerlendirdiğimiz Ayder'imiz. Ayder'de kapalı bir otopark yaptık ve Ayder'in doğal güzelliğine zarar vermeyecek şekli ile tamamen yerin altında olan bu otopark bin 800 araç kapasiteli. Ayder'e gelen vatandaşlarımıza, turistlerimize hizmet verecek bir otoparkı yarın açıyor olacağız. Orada daha önce altyapı ve üstyapı yenileme çalışmaları yapmış, peyzaj düzenlemesi yapmıştık. Görüntü kirliliğine sebebiyet veren salıncakları kaldırdık. Yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Binaların Ayder'imize, gözümüzün nuru yaylamıza zarar vermemesi için çalışmalarımızı özenle yürütüyoruz" dedi.

Rize'de 2. Etap Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başlayacak

Rize'de meydan alanında 2'nci etap kentsel dönüşüm çalışmalarının da başlayacağını aktaran Bakan Kurum, "İkinci etap diye belirlediğimiz alanda vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu projeye dahil edeceğiz ve oraların da dönüşümünü gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bakan Kurum, Rize'nin her şeyin en iyisini hak ettiğini belirterek, "Rize, Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi ve Rizeli kardeşlerimiz her zaman AK Parti'mizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik durmuş kardeşlerimiz. Biz de onları mutlu etmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu heyecanı yine ilk günkü aşkla, şevkle devam ettireceğiz" dedi.

rize kentsel dönüşüm

Ayder Yaylası'nda İmar Durumu Tartışmalarına Yanıt

Ayder'de tartışmalara neden olan imar durumuna ilişkin soruya yanıt veren Bakan Kurum, "Ayder'de projemizi yürütüyoruz. Otopark tamamlandı, tüm altyapısı yenilendi. Oraya spor alanları, çocuk oyun alanları yapıldı. Oradaki yaylamızda şenlikleri yaptığımız alan tamamen Ayder'in hizmetine sunuldu. İlk etaptaki apart otellerimiz tamamlandı. Diğer termal otelimiz de bitme aşamasına geldi. Orada 7-8 otel ile dönüşümü gerçekleştireceğiz. Orada yıkılan otellerin yerine de hiçbir yapı yapılmayacak. Yapmış olduğumuz çalışmalar imar planı çerçevesinde yapılan çalışmalardır. Çamlıhemşin'de belediye başkanımızla, milletvekilimizle, valimizle bu istişareleri yürütüyoruz. İnşallah nasıl horonla orada başladıysak yine aynı coşkuyla projemizi milletimize verdiğimiz sözler doğrultusunda tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.