TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Acıpayam’ın 11 mahallesi çiçek karantinasına alındı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde koyun ve keçilerde görülen çiçek hastalığı nedeniyle 11 kırsal mahallede karantina uygulaması başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
Acıpayam’ın 11 mahallesi çiçek karantinasına alındı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde koyun ve keçilerde çiçek hastalığı tespit edilmesi üzerine, Yeniköy, Bademli, Yeşildere, Yumrutaş, Bedirbey, Köke, Akalan, Pınaryazı, Uçarı, Oğuz ve Corum mahalleleri karantinaya alındı. Bu kararın, bölgedeki en büyük hayvan pazarına sahip Acıpayam'a bağlı mahallelerde çiçek hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla alındığı belirtildi.

Denizli Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Kadir Özdemir, çiçek hastalığının ilk olarak Yeniköy Mahallesi'nde tespit edildiğini söyledi. Buna karşın, hayvan pazarının büyükbaş hayvanlar için açık olduğunu ve çiçek hastalığı nedeniyle pazarın kapatıldığını ifade etti. Başkan Özdemir, Acıpayam ilçesindeki canlı hayvan pazarının en az üç hafta boyunca kapatılmasının beklendiğini açıkladı.

Çiçek hastalığının koyun ve keçilerde görüldüğünü belirten Başkan Özdemir, hastalığın insanlara bulaşmadığını vurguladı. Ayrıca, çiçek hastalığına karşı tedbir olarak bölgedeki koyun ve keçilere aşı yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Özdemir, hastalık görülen bölgelerde ölen hayvanların derin çukurlara gömülmesi, hasta hayvanların ayrılması ve sağlıklı hayvanlarla temasının engellenmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.