TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telegram; dijital korsanlarının yeni üssü

Kimlik avı kitleri satın almak veya satmak, kimlik avının nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek veya yalnızca gönüllü olarak mücadeleye katılmak istiyorsanız, yapabileceğiniz en iyi şey Telegram gruplarını keşfetmektir.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2023 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Telegram; dijital korsanlarının yeni üssü

EMRE EKİCİ– Özel Haber

ADANA (İLKHABER) – Kimlik avı kitleri satın almak veya satmak, kimlik avının nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek veya yalnızca gönüllü olarak mücadeleye katılmak istiyorsanız, yapabileceğiniz en iyi şey Telegram gruplarını keşfetmektir.

Bu, popüler şifreli anlık mesajlaşma platformunun bu özel siber suçlu grubu için oldukça üreme alanı haline geldiğini iddia eden siber güvenlik araştırmacısı Kaspersky'nin yeni bir raporuna göre.

Araştırmacılar, şu anda, bilgisayar korsanlarının, yeni girenlerin kimlik avı sayfaları oluşturmasına ve popüler markalar gibi davranmasına olanak tanıyan önceden paketlenmiş araçlarla birlikte ücretsiz kimlik avı kitleri sunduğu Telegram gruplarının bulunabileceğini söylüyor. Ücretsiz kimlik avı kiti içeriklerinin paylaşıldığı gruplar ve otomatik kimlik avı sayfası oluşturma da bulunuyor. Ayrıca, bir siber suç meraklısı Telegram'a gidebilir ve özelleştirilebilir arayüzler, bot önleme sistemleri, coğrafi engelleme, URL şifreleme ve sosyal mühendislik öğeleri içeren premium sayfalar bulabilir. Ancak, bu premium hizmetler için 10 ila 300 ABD Doları arasında ödemeler gerçekleşiyor. Ayrıca 2022'de kimlik avı saldırılarında bir önceki yıla göre %569'luk bir artış olduğu belirtiliyor . Kimlik bilgileri hırsızlığıyla ilgili raporlar da geçen yıl %478 arttı. Siber alanda kendi özgürce hareket eden dijital hackerlar artık daha fazla suç işleyebilir bir hale geldi.

Finans, e-ticaret, enerji, telekomünikasyon, perakende gibi birçok farklı sektörden şirketlerin önlem almaya çalıştığını görürken bir yandan da “yemek sepeti” gibi uygulamalardan milyonlarca kimlik bilgisinin çalındığı durumlarla karşılaştık. İşletmeler, öncelikle çalışanlarını siber suçlar konusunda eğitmek için çaba harcıyorlar. Bunun yanı sıra güçlü şifreler kullanmaya, yazılım ve donanım güncellemelerini yapmaya ve güvenli internet bağlantıları kullanmak gibi önlemler alarak siber suçlara karşı korunmak için etki oluşturmaya çalışıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.