TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKNOFEST Kapsamında İnsansız Deniz Aracı Yarışması’nda heyecan dorukta

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, 19-22 Eylül tarihleri arasında Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenleniyor. Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın ikinci gününde, suya bırakılan portatif tekneler, dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:59
Kaynak: İHA
TEKNOFEST Kapsamında İnsansız Deniz Aracı Yarışması’nda heyecan dorukta

Türkiye'de TEKNOFEST kapsamında ilki Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması'nın ikinci gününde suya bırakılan portatif tekneler, dereceye girmek için mücadele etti.

Manuel Gitme ve Limana Yanaşma Etabı

Erdemli Balıkçı Barınağı'nda yapılan yarışmada, bugün sabah saatlerinde manuel gitme ve limana yanaşma etabının startı verildi. Önceki gün yapılan teknik kontrollerde bir takım elenirken, finale 26 takım katıldı. Takımlar, sırayla denize indirilen tekneleriyle verilen görevleri yerine getirmek için parkurda yerlerini aldı.

Ankara'dan katılan Furkan Ahmet Karabulut, "Bugün bizim için iyi geçti. Araçlarımız yapılan testlerde gayet düzgün gidiyordu. Beklediğimiz gibi, sorunsuz bir şekilde parkurdan geçip geri döndük. Hedefimiz kendimizi geliştirip daha iyisini yapabilmek," dedi.

İstanbul'dan yarışmaya katılan Muhammet Ali Taştan ise, "Dün gerekli kontroller yapıldı. Bugün kameradan alınan görüntülerle birlikte manuel olarak engellerden kaçınıp limana yanaşmaya çalışacağız. Hedefimiz dereceye girmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.

teknofest

Otonom Yarışmalar Hafta Sonu

TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörü Muhammet Fatih Şahin, "İnsansız Deniz Aracı Yarışması'nın ikinci günündeyiz. Aralık ayında başlayan sürecin gerçek finalindeyiz. Takımlar, bugün parkur üzerinde manuel olarak performanslarını gerçekleştirecekler. İlk olarak engellerden kaçınma görevini tamamlayacaklar, ardından hakemlerin belirttiği limana yanaşmaya çalışacaklar," dedi.

Yarışmanın tamamlanmasının ardından cumartesi ve pazar günleri otonom etabının gerçekleştirileceği belirtildi. 26 takımın mücadele ettiği yarışmada, katılımcılar puanlarını toplayarak finale hazırlanıyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.