TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Teknofest Adana'da elektrikli ambulans sergilendi

Mersin'deki AKY Teknoloji tarafından hazırlanan elektrikli askeri ve afet ambulansları, Adana'daki TEKNOFEST'te tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 15:12
Kaynak: AA
Teknofest Adana'da elektrikli ambulans sergilendi

Mersin'deki AKY Teknoloji, elektrikli askeri ve afet ambulanslarını Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te sergiledi. Otonom ve uzaktan kumandalı sürüş seçenekleri ile donatılan ambulanslar, zorlu koşullarda kurtarma operasyonlarına yönelik tasarlandı.

Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde, 128 kurumun katılımıyla kapılarını açtı. Bu etkinlikte, AKY Teknoloji'nin geliştirdiği ambulanslar, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

ELEKTRİKLİ AMBULANSLAR OLAY YERİNE HIZLA ULAŞIYOR

AKY Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, ambulansların tasarım özelliklerini anlatırken, "Ürünlerimiz, askerler ve siviller için kolay erişimli araçlar olarak tanımlanıyor. Kapı ve penceresi olmayan ambulanslar, olay yerlerine hızlı müdahale imkanı sağlıyor" dedi.

Ambulanslar, sedye, oksijen tüpü ve sağlık çantası gibi temel sağlık ekipmanlarıyla donatılmış durumda. Elektrikli araçlar, hem sürücü kontrollü hem de otonom sürüş özellikleri sayesinde, normal ambulansların giremediği alanlarda da kurtarma operasyonu yapabilme kapasitesine sahip.

ELEKTRİKLİ AMBULANS

Akyürek, ambulansların 3 farklı fonksiyonla kullanılabileceğini belirterek, "Normal insan, otonom ve uzaktan kumandalı sürüş seçenekleri sayesinde mevcut kaza ve kurtarma operasyonlarında insansız olarak insanı geri getirme özelliğine sahip" ifadelerini kullandı.

Seri üretimine başlanan ambulansların, zorlu koşullardaki kurtarma operasyonlarına önemli katkı sağlaması bekleniyor. AKY Teknoloji, hem sivil hem de askeri alanlarda bu ürünlerin ihtiyaç duyulması durumunda hazır olduklarını vurguladı.

TEKNOFEST ADANA

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.