TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SpaceX yaklaşık iki düzine Starlink uydusunu daha uzaya fırlattı

SpaceX, birkaç hava durumu gecikmesinin ardından Pazar gecesi yaklaşık iki düzine Starlink uydusundan oluşan bir roketi başarıyla uzaya fırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 07:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 07:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
SpaceX yaklaşık iki düzine Starlink uydusunu daha uzaya fırlattı

SERHAT AKARSU

(İLKHABER) -SpaceX, birkaç hava durumu gecikmesinin ardından Pazar gecesi yaklaşık iki düzine Starlink uydusundan oluşan bir roketi başarıyla uzaya fırlattı.

Falcon 9 roketi Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'nda bulunan Uzay Fırlatma Kompleksi 40'tan TSİ 20:50'de fırlatıldı.

spacex-falcon

22 uydunun alçak Dünya yörüngesine fırlatılması başlangıçta Cumartesi günü için planlanmıştı, ancak yetkililerin hava koşulları nedeniyle kalkışı birkaç kez ertelemek zorunda kalmasının ardından görev iptal edildi ve Pazar gününe ertelendi.

Kalkışa dakikalar kala geri sayım başladığında, SpaceX'te itici güç mühendisi ve canlı yayının sunucusu olan Atticus Vadera, hava durumunun "bir izleme öğesi olduğunu ancak olumlu yönde seyrettiğini" söyledi.

Uydular, Starlink'in dünya çapında düşük gecikmeli, yüksek hızlı internet sağlayan binlerce yörüngeden oluşan takımyıldızına katılacakları alçak Dünya yörüngesine yerleştirildi.

Pazar günü altıncı uçuşunu gerçekleştiren roketin birinci kademe güçlendiricisi Dünya'ya geri döndü ve SpaceX'in Atlantik Okyanusu'nda konuşlanmış olan otonom barajı Just Read the Instructions tarafından geri alındı.

Fırlatma SpaceX'in bu yılki 49'uncu, toplamda ise 248'inci fırlatışıydı.

Ayrıca SpaceX'in Çarşamba günü Starlink uydularından 15'ini uzaya fırlatmasından günler sonra gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.