TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siberay'dan yapay zekâ destekli sahte videolara karşı vatandaşları uyardı

Siberay, yapay zekâ ile oluşturulan sahte videolara karşı vatandaşları uyardı. Siberay, “Toplum nezdinde itibarlı kişilerin görüntü ve sesleri kullanılarak yapay zekâ destekli uygulamalarla oluşturulan aldatıcı içeriklere karşı dikkatli olun” diyerek ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 15:36
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Siberay'dan yapay zekâ destekli sahte videolara karşı vatandaşları uyardı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca geliştirilen Siberay, teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalığın önüne geçmek, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Kuruluş amacına uygun olarak yaptığı çalışmalar ve sosyal medya hesaplarından yaptığı bilgilendirmeler ile vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Siberay, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, yapay zekâ destekli sahte videolar hakkında vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Yapay zekâ destekli sahte videolara dikkat. Toplum nezdinde itibarlı kişilerin görüntü ve sesleri kullanılarak yapay zekâ destekli uygulamalarla oluşturulan aldatıcı içeriklere karşı dikkatli olun. Yatırım fırsatı gibi ilgi çekici konu başlıklarıyla dolandırıcılık amaçlı olarak paylaşılan bu tür videolara itibar etmeyin. Kaynağını ve doğruluğunu teyit edemediğiniz içerikler üzerinden herhangi bir finansal işlem ya da başvuru yapmayın.”

sahte video

Siberay’ın bu uyarısı, vatandaşların yapay zekâ teknolojisinin kötüye kullanımı sonucu ortaya çıkan dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli olmalarını amaçlıyor. Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte, sahte içeriklerin oluşturulması da kolaylaştı. Bu nedenle, internet kullanıcılarının bilinçli ve dikkatli olmaları, güvenli internet kullanımını sağlamaları büyük önem taşıyor.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.