TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Roblox'tan Türkiye yasağına resmi yanıt: Yasal sürece saygılıyız, güvenliğe bağlıyız

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenen popüler oyun platformu Roblox, Türkiye yasağına karşı temyiz başvurusunda bulundu. Roblox, güvenliği ön planda tutarak yerel yetkililerle iş birliği yapacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
Roblox'tan Türkiye yasağına resmi yanıt: Yasal sürece saygılıyız, güvenliğe bağlıyız

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ağustos ayında çocuklar arasında oldukça popüler olan Roblox oyununa, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla erişim engeli getirmişti. Oyun platformu Roblox, yaklaşık bir aylık sürenin ardından Türkiye yasağıyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

"YASAL SÜRECE SAYGILIYIZ, GÜVENLİĞİ ÖNEMSİYORUZ"

Roblox, yaptığı açıklamada 2 Eylül 2024 tarihinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin son kararına karşı temyiz dilekçesi verdiklerini duyurdu. Şirket, mahkeme sürecine saygı duyduklarını belirterek, davanın detayları hakkında yorum yapmadı. Ancak, Roblox’un Türkiye’deki yerel yasa ve düzenlemelere saygı gösterdiğini, kullanıcıların platforma erişimini yeniden sağlamak ve güvenliği ön planda tutmak amacıyla yerel yetkililerle iş birliği yapmaya devam edeceğini ifade etti.

"TÜRK TOPLUMUNDA OLUMLU BİR ROL ÜSTLENMEK İSTİYORUZ"

Roblox, Türkiye’de güvenli, medeni ve olumlu bir ortam yaratma vizyonuyla hareket ettiklerini vurguladı. Şirket, güvenlik taahhütlerinin bir parçası olarak kötü niyetli faaliyetleri tespit etmek ve önlemek için kapsamlı güvenlik önlemleri uyguladıklarını belirtti. Türkiye ve dünyanın diğer bölgelerindeki yetkililerle iş birliği yaparak, güvenlik ve nezaket konusundaki küresel taahhütlerini yerine getirmeye kararlı olduklarını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.