TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Opera, tarayıcısına ChatGPT ve Google Gemini'yi entegre ediyor!

ChatGPT ve benzeri yapay zeka (YZ) programları, internet tarayıcıları da dahil olmak üzere birçok farklı alanda entegre edilmeye başlandı. Bu trend, tarayıcılarda yeni bir dönemi başlatıyor ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirme potansiyeline sahip.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
Opera, tarayıcısına ChatGPT ve Google Gemini'yi entegre ediyor!

ChatGPT ve benzeri yapay zeka programları internet tarayıcılarında yeni bir döneme imza atıyor. Microsoft, OpenAI'ın popüler programını Bing'e entegre ederken, Google da Chrome'a kendi yapay zeka özelliklerini ekliyor. Bu gelişmelerden geri kalmak istemeyen Opera da tarayıcısına yapay zeka özellikleri eklemeye başladı.

OPERA, MEVCUT CHATBOTLARI KULLANMAYI TERCİH EDİYOR

Google ve Microsoft'un aksine Opera, kendi geliştirdiği bir program yerine mevcut chatbotları kullanmayı tercih ediyor. Şirket, ChatGPT'yi tarayıcısına entegre edebilmek için OpenAI ile anlaşmıştı ve şimdi de aynısını Google ile yapmaya hazırlanıyor.

Gelen son haberler, Opera'nın internet tarayıcısında ChatGPT'nin yanı sıra Google Gemini'yi de kullanmak için Google ile anlaştığını gösteriyor. Bu iki yapay zeka, tarayıcının dahili sesli asistanı Aria'yı besleyecek. Böylece Aria hem bir chatbot olarak, hem de bir generative AI aracı olarak daha gelişmiş özelliklere ve yeni kabiliyetlere kavuşacak.

BU ENTEGRE NE ANLAMA GELİYOR?

Opera'nın ChatGPT ve Gemini'yi entegre etmesiyle Aria, kullanıcıların sorularını daha iyi anlayabilecek, daha kapsamlı ve bilgilendirici yanıtlar verebilecek ve hatta yaratıcı metin formatları oluşturabilecek. Bu da Opera tarayıcıyı daha kullanışlı ve keyifli hale getirecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.