TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli ikizlerin F-16 hayali gerçekleşti

Adana'daki Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde, Çetin ve Demir Akoğlu ikiz kardeşler, hayallerindeki F-16 uçağını dokunarak deneyimleme fırsatı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 10:47
Kaynak: İHA
Görme engelli ikizlerin F-16 hayali gerçekleşti

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde duygu dolu anlar yaşandı, görme engelli ikiz kardeşlerin F16 hayali gerçek oldu.

Teknoloji Festivali'nde duygusal anlar

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ana yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST'te son güne girilirken, ziyaretçi akını devam ediyor. Mersin'den TEKNOFEST Adana'ya gelen görme engelli ikiz kardeşlerin hayali gerçek oldu. 14 yaşındaki görme engelli Çetin ve Demir Akoğlu ikiz kardeşlerin en büyük hayali, anne ve babalarının anlattığı kadarıyla bildikleri uçaklara yakın olmaktı. Bugüne kadar sadece seslerini duydukları jetlere Adana'da dokunarak hisseden kardeşlerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.

Festivalin yapıldığı alanda en çok ziyaretçi alan bölümlerden birisi olan uçakların yanına gelen Çetin ve Demir kardeşlerle yakından ilgilenen 113. Ceylan Filo Ekipleri, “Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun” mottosuyla onları bağırlarına bastı. Ekip, iki görme engelli kardeşe F16 el teması ile tüm özellikleri anlatarak kokpit içine bindirdi. Kardeşlerin mutluluğu ve heyecanı gözlerden kaçmadı. İkiz kardeşler uçak ekibi ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

adana

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.