TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google Asistan, Google Lens destekli Arama Ekranı özelliğine kavuşuyor

Bekleyiş nihayet sona erdi ve Google, Android cihazlar için Google Lens destekli Arama Ekranını kullanıma sundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2023 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Google Asistan, Google Lens destekli Arama Ekranı özelliğine kavuşuyor

İBRAHİM BAYSAL

(İLKHABER) - Şubat ayında Google, Google Asistan'ı yenileyeceğini ve 'Ekranımda Ne Var' özelliğinin yerini alacak Google Lens destekli bir 'Arama Ekranı' özelliği sunacağını duyurmuştu. Bekleyiş nihayet sona erdi ve Google, Android cihazlar için Google Lens destekli Arama Ekranını kullanıma sundu.

Sunumdan önce, 'Lens' simgesinin yalnızca belirli ekranlarda göründüğünü görebiliyordunuz, bu da onu tutarsız bir araç haline getiriyordu. Özellikle, Google Asistan'ı çağırmanız ve Google Lens kısayolunun başlatılmasıyla sonuçlanma şansına güvenmeniz gerekiyordu. Artık 'Arama Ekranı' seçeneği Google Asistan panelinde sürekli olarak görünüyor.

Google Lens destekli Ekran Araması özelliği henüz küresel olarak kullanıma sunulmadı

Google Asistan panelindeki Arama Ekranı seçeneğini ana ekran dışında her yerde görülebiliniyor. Bu, manuel olarak bir ekran görüntüsü yakalama ve bilgi almak için Google Lens uygulamasına veya sistem paylaşım sayfasına besleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Ekran Paylaşımı'na dokunulduğunda, yakın zamanda yeniden tasarlanan Google Lens kullanılarak mevcut ekranınızda bir tarama gerçekleştiriliyor. Çeviri, Metin, Ev Ödevi ve Alışveriş dahil olmak üzere sonuçlarınızı filtreleyebilirsiniz. Yeni Google Asistan Arama Ekranı, en son Google beta uygulaması olan v14.31'i çalıştıran birkaç Pixel cihazı için yayında. Önümüzdeki aylarda küresel olarak kullanıma sunulması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.