TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Google Asistan, ChatGPT ve Bard gibi yapay zeka ile 'güçlendirilecek'

Google'ın sanal kişisel asistan yazılımını, Bard ve OpenAI'nin ChatGPT'si gibi sohbet robotlarındakine benzer yeni üretken yapay zeka özellikleriyle "güçlendirmeyi" planladığı bildiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2023 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2023 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Google Asistan, ChatGPT ve Bard gibi yapay zeka ile 'güçlendirilecek'

İBRAHİM BAYSAL

(İLKHABER) - Google'ın sanal kişisel asistan yazılımını, Bard ve OpenAI'nin ChatGPT'si gibi sohbet robotlarındakine benzer yeni üretken yapay zeka özellikleriyle "güçlendirmeyi" planladığı bildiriliyor.

Google sözcüsü Jennifer Rodstrom yaptığı açıklamada, şirketin şu anda ChatGPT gibi büyük dil modellerini "Asistan'ı güçlendirmek ve daha da iyi hale getirmek" için kullanmanın yollarını araştırdığını söyledi.

Google Assistant'ın başkan yardımcısı Peeyush Ranjan ve şirketin ürün direktörü Duke Dukellis, "Assistant'a derinden bağlıyız ve önümüzdeki parlak geleceği konusunda iyimseriz" dedi.

Bu hamle, Google'ın geçtiğimiz ay kendi ChatGPT rakibi Bard'da, yapay zekalı sohbet robotunun sorgulara konuşarak yanıt vermesini sağlayan büyük bir güncelleme duyurmasıyla birlikte geldi.

Bard, çok çeşitli sorgulara insan benzeri yanıtlar bulmak için büyük miktarda eğitim verisinden yararlanıyor.

ChatGPT'ye benzer şekilde Bard'ın da metinleri özetlemekten oyun ya da yazılım programları oluşturmak için bilgisayar kodu üretmeye kadar bir dizi çıktı üretebildiği kanıtlandı.

Asistan'ı "süper güçlendirme" kararı, teknoloji devinin geçtiğimiz ay yayınladığı bir raporda yapay zekanın Birleşik Krallık ekonomisini "turbo şarj" etme potansiyeliyle yaşamlarımızdaki "en derin" teknoloji değişimine işaret ettiğini belirtmesiyle birlikte geldi.

Google raporda, yapay zekanın sağlayacağı ekonomik artışın yıllık yüzde 2,6'lık bir büyümeye eşdeğer olacağını, kamu hizmetleri için 200 milyar dolarlık ekstra gelir yaratacağını ve "son dönemdeki büyüme durgunluğunu tersine çevireceğini" tahmin etti.

Ancak teknoloji devinin tahmini, yapay zekanın bazı işler üzerindeki etkisini hesaba katmadı ve birçok eleştirmen yıkıcı teknolojinin etkisinden korktuğunu ifade etti.

Örneğin, bu alandaki araştırmalarıyla "yapay zekanın vaftiz babası" olarak kabul edilen profesör Geoffrey Hinton, "kötü aktörlerin" yeni yapay zeka teknolojilerini başkalarına zarar vermek için kullanabileceğinden duyduğu korkuyu dile getirerek Google'daki işinden istifa etti.

Hinton, "Kötü aktörlerin bunu kötü şeyler için kullanmasını nasıl engelleyebileceğinizi görmek zor... Kendimi şu normal bahaneyle teselli ediyorum: Ben yapmasaydım başkası yapardı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.