TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deneyap Makeathon Yarışması'nda ödül kazanan genç mucitler ödüllendirildi

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST'te, "Deneyap Makeathon Yarışması"nda ödül kazanan öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 13:34
Kaynak: AA
Deneyap Makeathon Yarışması'nda ödül kazanan  genç mucitler ödüllendirildi

Adana'da 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında, "Deneyap Makeathon Yarışması"nda dereceye giren ortaokul ve lise öğrencileri ödüllendirildi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışmanın ana teması "Uzayın Keşfi" olarak belirlendi.

81 ildeki 130 farklı Deneyap Teknoloji Atölyesi'nde eğitim alan gençler, uzay araştırmalarına yönelik çeşitli projeler geliştirdiler. Yarışma, öğrencilerin teknik ve yaratıcı becerilerini ortaya koymalarını sağladı. T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteklediği etkinlikte, Malatya'dan "Angora" takımı lise kategorisinde birinci oldu. Ortaokul kategorisinde ise İstanbul'dan "Makeathon" birinci sırayı aldı.

Dereceye giren öğrencilere toplamda 390 bin lira ödül verildi. TEKNOFEST, gençlerin gelecekteki kariyerlerine yön verme konusunda ilham kaynağı oldu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.