TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ChatGPT'nin yeni kod yorumlayıcı özelliği hakkında bilinmesi gerekenler

OpenAI'nin geçen ay ChatGPT Plus abonelerine sunduğu ve kod yorumlayıcı adı verilen yeni bir özellik duyurdu. İşte bu özellik hakkında bilmeniz gerekenler.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2023 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2023 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ChatGPT'nin yeni kod yorumlayıcı özelliği hakkında bilinmesi gerekenler

SERHAT AKARSU

(İLKHABER) - OpenAI tarafından üretilen yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, geçtiğimiz aylarda üretebildiği metinlerle tüm dünyayı kendine hayran bırakmıştı. Şimdi ise chatbot, grafikler ve haritalar oluşturarak ve görüntüleri videolara dönüştürerek kullanıcıları yeniden memnun ediyor.

Bunun nedeni, OpenAI'nin geçen ay ChatGPT Plus abonelerine sunduğu ve kod yorumlayıcı adı verilen yeni bir özellik. İşte bu özellik hakkında bilmeniz gerekenler.

Kod yorumlayıcı nedir?

Kod yorumlayıcı, ChatGPT'nin diğer kullanımlarının yanı sıra verileri analiz etmesine, grafikler oluşturmasına, matematik problemlerini çözmesine ve dosyaları düzenlemesine olanak tanır. Ayrıca, daha önce ChatGPT'de mümkün olmayan dosya yükleme ve indirmeyi de destekler.

Kod yorumlayıcısı, aylık 20$'lık bir hizmet olan ChatGPT Plus aboneleri tarafından kullanılabilir. ChatGPT kullanıcılarına Expedia ve OpenTable gibi üçüncü taraf hizmetlerine erişim sağlayan benzer eklenti özellikleri yalnızca aboneler tarafından kullanılabilir.

Kod yorumlayıcı nasıl çalışır?

İnsanlar ChatGPT'ye bir soru sorduğunda, chatbot, bir dizideki bir sonraki kelimeyi tahmin eden büyük dil modeli adı verilen bir teknolojiye dayanarak bir cevap tahmin eder.

Ancak OpenAI, kod yorumlayıcı etkinleştirildiğinde, ChatGPT'nin cevabı bulmak için bir bilgisayar kodu yazıp çalıştırdığını söyledi. Bu da chatbot'un daha önce yapmadığı karmaşık hesaplamalar yapmak ve kullanıcının yüklediği verilere dayalı grafikler oluşturmak gibi yeni görevleri yerine getirmesini sağlıyor.

Bazıları kod yorumlayıcısının, büyük dil modelleri hakkında yaygın bir şikayet olan yanlışlık olasılığını azalttığını savunuyor.

Kod yorumlayıcıyı piyasaya sürülmeden önce iki ay boyunca test eden Pennsylvania Üniversitesi'nde doçent olan Ethan Mollick, "Kod objektif olarak bir şeyleri doğru yapıyor" dedi.

İnsanlar kod yorumlayıcıyı ne yapmak için kullandı?

Kod yorumlayıcısının en yaygın kullanımı veri analizidir.

ChatGPT, "verilerde neyin ilginç olduğunu söyle" gibi bir komutla bir kullanıcının finansal, sağlık veya konum bilgileri gibi verilerini inceleyebilir ve bunlar hakkında içgörüler üretebilir. Finansal analistler, hisse senedi fiyatlarını analiz etmek ve bütçe hazırlamak gibi işlerinde bu aracı kullanmanın yollarını buldular.

Araştırmacılar da aracı yaratıcı veri görselleştirmeleri için kullanmaya başladı. Mollick, yakın zamanda kod yorumlayıcıyı Billboard Hot 100 listesinin 3D grafiğini oluşturmak ve ABD'deki her deniz fenerinin animasyonlu bir haritasını yapmak için kullanıldığını söyledi. Bazı kişiler de kod yorumlayıcıyı, görüntüleri videolara veya PDF belgelerini resimlere dönüştürmek gibi dosya formatlarını dönüştürmek için kullandı.

Princeton Üniversitesi'nde bilgisayar bilimleri profesörü olan Arvind Narayanan, yapay zekanın hala yanlış sonuçlar ve yanlış bilgiler üretmesi nedeniyle insanların veri analizi için kod yorumlayıcıya aşırı güvenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

"Uygun veri analizi, veriler hakkında çok fazla eleştirel düşünmeyi gerektirir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.