TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraktar Kızılelma: Türkiye'nin insansız savaş uçağı projesinde yeni dönem

Baykar Teknoloji tarafından tasarlanan ve geliştirme aşamasında olan Bayraktar Kızılelma, Türkiye'nin insansız hava aracı alanındaki en önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Turbofan motorlu, radarlardan gizlenebilme kabiliyeti ile dikkat çeken bu insansız savaş uçağı, aynı zamanda havadan füze fırlatma yeteneğine de sahip. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te yaptığı açıklamada, 2025 yılı itibarıyla 10'dan fazla Kızılelma üretmeyi hedeflediklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
Bayraktar Kızılelma: Türkiye'nin insansız savaş uçağı projesinde yeni dönem

Baykar Teknoloji tarafından tasarlanan ve geliştirme aşamasında olan, insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, Türkiye'nin insansız hava aracı alanındaki en önemli projelerinden biri olarak öne çıkıyor. Turbofan motorlu, radarlardan gizlenebilme kabiliyeti ile dikkat çeken bu insansız savaş uçağı, aynı zamanda havadan füze fırlatma yeteneğine de sahip. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te yaptığı açıklamada, 2025 yılı itibarıyla 10'dan fazla Kızılelma üretmeyi hedeflediklerini duyurdu.

Baykar, insansız hava araçları ile kara ve deniz güçlerinin sürdürülmesini arttırmak amacıyla havada ve uzayda varlık göstermenin önemini vurguladı. Selçuk Bayraktar, “Kara ve denizlere hükmetmek için gök vatanda ve bunların da hepsine hükmetmek için uzayda varlık göstermeniz gerekiyor” diyerek, teknolojik hedeflerin geniş bir perspektif içinde ele alınmasının dikkate alındığını çizdi.

bayraktar kızılelma

20 Yıllık Bir Hedefin Gerçekleşmesi

Bayraktar, Kızılelma projesinin 20 yıllık bir hedef olduğunu belirtti. “Vardıkça uzaklaşan bir şey. Biz oraya varınca milletimize söz verdik. Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk insansız hava uçuşunu uçuracağız dedik. Bir yıl önce uçurduk” şeklinde konuşarak, Kızılelma'ya yapılan uzun bir süreci izlediğini ifade etti.

Baykar'ın hikayesinin en küçük platformlardan başlayarak Bayraktar, Bayraktar Mini, Malazgirt İHA ve Bayraktar TB2 gibi projesinde Kızılelma'ya ulaşmada önemli adımlar attığını vurguladı. Özellikle Bayraktar TB2, dünyada birçok ülkede ihraç edilmekle dikkat çekiyor.

bayraktar kızılelma

Yerli Motor Geliştirme Çalışmaları

Baykar, yerli ve milli motor geliştirme hizmetlerine de hız kesmeden devam ediyor. Bayraktar TB3 ve Bayraktar TB2'de kullanılan yerli motorlar ile birlikte, Kızılelma'nın motoru için çalışmalar sürüyor. Şu anda Ukrayna'dan motor alındığını ancak daha güçlü bir yerli motor geliştirme hedefi olduğunu belirten Bayraktar, TAİ'nin yaptığı motorun da Kızılelma için uygun olduğunu ifade etti. “KIZILELMA için 5-6 sene içerisinde kendi motorumuzu yaptığımızı” diyen Bayraktar, bu konuda umutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.