TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artık Android kullanıcıları ücretsiz olarak önemli bir takip önleme güncellemesine sahip oluyor

Airtag'ler ve Samsung Galaxy Smart Tag veya Tile gibi diğer Bluetooth takip cihazları, benim gibi değerli eşyalarınızı kaybetme konusunda hünerliyseniz harikadır.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2023 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Artık Android kullanıcıları ücretsiz olarak önemli bir takip önleme güncellemesine sahip oluyor

EMRE EKİCİ

ADANA (İLKHABER) - Airtag'ler ve Samsung Galaxy Smart Tag veya Tile gibi diğer Bluetooth takip cihazları, benim gibi değerli eşyalarınızı kaybetme konusunda hünerliyseniz harikadır. Ancak bunların da dikkatle kontrol edilmesi gerekir. Kayıp cihazları bulmak için harikalar, bu da ne yazık ki yanlış kişilerin elinde kötü amaçlar için kullanıldıkları anlamına geliyor.  Neyse ki ilk olarak Google I/O 2023'te duyurulan bir Android özelliği artık burada. Bu özellik sadece en iyi Android telefonları etkilemeyecek, Andriod 6.0 ya da sonraki sürümleri çalıştıran tüm cihazlarla uyumlu olacak. 

Peki takip edilmekten tam olarak nasıl korunacağız? Yepyeni Bilinmeyen Takipçi Uyarıları özelliği, sahip olmadığınız bir takipçinin sizinle birlikte seyahat etmesi durumunda sizi bilgilendirecek. Hatta ne kadar süredir sizinle birlikte olduğunu takip edebilecek ve bağırarak konumunu belli edecek bir ses çıkarmasını sağlayabileceksiniz. 

Ne yazık ki, özellikle kadınlara yönelik tacizler olması gerektiği kadar nadir değil ve bu son Android önlemi doğru yönde atılmış bir adım. Takip cihazı üreticisi Tile, bu yılın başlarında bu yeni Android özelliğine benzer şekilde işleyen bir hırsızlık önleme modu eklemiş ve aynı zamanda bir Tile'ı birini rıza dışı takip etmek için kullanan herhangi bir müşteri için 1 milyon dolar para cezası getirmişti. Takipçi takip sorununun ciddiyeti o kadar büyük ki Google ve Apple bile birlikte çalışıyor.

AİRTAG

Google, Cihazımı Bul ağının akıllı telefonlardan daha fazlasını izleyecek geliştirilmiş bir versiyonunu tanıtacaktı, ancak Apple'ın iOS cihazları için belirli koruyucu önlemleri uygulamaya henüz hazır olmadığı bildiriliyor. Buna karşılık Google, bu endişeler giderilene kadar (bu yılın sonlarına doğru olacağı düşünülüyor) beklemeye geçti.

 Elbette, bu gibi izleme cihazları için güvenlik özellikleri söz konusu olduğunda, gizliliği korumak ve hırsızlıkla başa çıkmak arasında her zaman bir denge vardır. Hırsızlar da artık aynı bildirimleri alabilecek ve böylece takip cihazlarından hızla kurtulma şansına sahip olacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.