TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

24 Kasım’da gökyüzüne dikkat!

Çukurova Üniversitesi UZAYMER Halk Gözlem Etkinliği sayesinde gezegenleri daha yakından görmek ve gezegenlerin durumlarına daha yakından şahit olmak mümkün hale geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
24 Kasım’da gökyüzüne dikkat!

Çukurova Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZAYMER)’nin her ay düzenli olarak düzenlediği Halk Gözlemi Etkinliği bu ay da devam ediyor. UZAYMER, her ayın sadece bir günü insanlara gökyüzünü gözlemleme, gök olaylarını daha yakından görebilme imkanı sunuyor. Bu etkinlik tamamen ücretsiz olarak gerçekleşiyor.

UZAYMER’in Kasım Ayı Halk Gözlemi’nin ise 24 Kasım günü yapılması planlanıyor. Etkinlik 19.00-22.00 saatleri arasında yapılacak. Teleskop ile gözlemin hava koşulları uygun olursa yapılacağı bildirildi.

NEDEN 24 KASIM’DA YAPILIYOR? 24 KASIM’DA HANGİ GÖK OLAYI VAR?

24 Kasım günü ay gece boyunca Şişkin Ay evresinde görünecek.

Ayın evresinin ilk dördünün ardından ''şişkin ay'' evresine geçen ay, bu fazda güneşe 90 ve 180 dereceler arasında bakıyor olacak.

Şişkin Ay evresinden sonra ay, ‘dolunay’ konumuna gelir. Bu evrede ay, tam daire şeklinde görünür, en parlak ve dolgun halini alır. Dolunay’ın da 28 Kasım günü gözle görünür olması bekleniyor.

24 KASIM’DA JÜPİTER VE SATÜRN

Ay gözlemi dışında Jüpiter-Satürn gözlemi de yapılacak. Güneş sisteminin en büyük gezegeni olan bu iki gezegeni hava karardıktan sonra gözlemlemek de mümkün olması bekleniyor. Bu iki muazzam gezegen saat 22.00’dan sonra batıda alçalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.