TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan tatilciler için siber güvenlik uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın geliştirdiği Siberay, tatil döneminde siber güvenliğin önemine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 09:47
Kaynak: SERHAT AKARSU
EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan tatilciler için siber güvenlik uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen Siberay, sosyal medya hesabından tatile giden vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Siberay, yaptığı paylaşımda çeşitli güvenlik önlemleri konusunda vatandaşlara bilgilendirme yaptı.

Siberay’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kullanıcı adı ve parola gerektiren işlemleriniz için halka açık Wi-Fi ağlarını kullanmaktan kaçının. Teknolojik cihazlarınıza erişimi güçlü parolalar ile sağlayın. Ortak kullanımda bulunan cihazları ve şarj istasyonlarını kullanmayın. Kimlik, bilet, rezervasyon, hizmet satın alan firma gibi kişisel bilgilerinizin de yer aldığı belgeleri sosyal medyada paylaşmayın.”

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı

Vatandaşların tatildeyken de siber güvenliklerine dikkat etmeleri gerektiği vurgulanan paylaşımda, halka açık Wi-Fi ağlarının ve ortak kullanım cihazlarının kullanımı sırasında dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı. Teknolojik cihazların güvenliği için güçlü parolalar kullanılması ve kişisel bilgilerin sosyal medyada paylaşılmaması önemle tavsiye edildi.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.