TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa yine karıştı. Şiddet büyüyor...

Fransa'da polisin 17 yaşındaki genci öldürmesi sonrası protestolar büyümeye devam ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2023 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2023 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Fransa yine karıştı. Şiddet büyüyor...

İbrahim Baysal

(Haber Merkezi)-  Fransa’nın başkenti Paris’te 17 yaşındaki bir gencin trafik polisinin dur ihtarına uymamasının ardından öldürülmesi sonrası Salı günü başlayan gösteriler dün de sürdü. Paris'te polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı, en az 77 kişi gözaltına alındı. Gösteriler başka kentlere de yayıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, ayaklanma dalgasının ardından bir gecede 150 kişinin tutuklandığını, belediye binalarının, okulların ve polis karakollarının ateşe verildiğini veya saldırıya uğradığını söyledi.

Paris yakınlarındaki Trappes ve kuzeydeki Rouen gibi şehirlerde polis karakolları tahrip edildi veya havai fişeklerle hedef alındı. Paris'te bir tramvay ateşe verildi.

tramvay

En kötü şiddet olaylarından bazıları, Paris'in batısındaki Nanterre'de yaşandı. Burada gençlerden oluşan gruplar düzinelerce arabayı yaktı, havai fişek dalgaları patlattı ve çevik kuvvet polislerine taş ve başka cisimler fırlattı.

Korku, bölümün gün ışığına çıkmasıyla daha da arttı. Adı açıklanmayan polis kaynakları tarafından Fransız haber medyasına sağlanan ilk açıklamalar, sürücünün durma sırasında polis memurlarına daldığını iddia etti. Ancak bu raporlar, vurulma videosuyla hızla çelişti .

Bir tanık tarafından kaydedildiğine inanılan bu görüntüler, ateş eden polis memurunun arabanın önünde değil, yanında olduğunu ve araç uzaklaşırken herhangi bir ani tehlikede görünmediğini gösterdi. .

opıo

2005'te polisten kaçan iki gencin bir elektrik trafosuna saklandıktan sonra elektrik çarpması ve haftalarca süren şiddetli protestoları tetiklemesiyle Fransa'yı sarsan isyanların anısı, öfke patlamasının üzerinde büyük bir önem taşıyor .

808.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.