Zeydan Karalar: "Kadir Aydar'a verilen siyasi yasak Ceyhanlılara yapılan haksızlıktır"

CHP Heyeti ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, verilen siyasi yasak kararına karşı çıkmak için Ceyhan Belediyesi önünde bir araya geldi. Karalar, "Verilen siyasi yasak kararı sadece Kadir Aydar’a değil, ona oy veren tüm Ceyhanlılara yapılmış bir haksızlıktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 16:10

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a verilen siyasi yasak kararına karşı Ceyhan Belediyesi önünde bir araya geldiklerini açıkladı. Karalar, "Verilen siyasi yasak kararı sadece Kadir Aydar’a değil, ona oy veren tüm Ceyhanlılara yapılmış bir haksızlıktır" dedi.

Karalar, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünü hatırlatarak, halkın iradesinin önünde hiçbir gücün duramayacağını vurguladı. Ayrıca, Kadir Aydar'ın yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a tehdit suçundan 2 yıl bir ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesinin ardından Aydar siyasi yasak kararının çelişkili olduğunu öne sürerek, tanık ve delil bulunmayan bir dava sonucu alındığını savundu. Aydar, "13 ay sonra ortaya çıkan yalan beyanlarla adım dosyaya dahil ediliyor" diyerek, sürecin adaletsiz ilerlediğini iddia etti.

"Hızla alınan bir karar”

Aydar, mahkeme sürecinin alışılmadık bir hızda sonuçlandığını ifade ederek, "16 Mayıs'ta ilk derece mahkemesi siyasi yasak kararı veriyor, 16 Temmuz'da istinaf mahkemesine gidiyor ve bugün, Eylül ayında, karar çok hızlı bir şekilde onanıyor" dedi.