Yüreğir Bilim Merkezi yeniden şekillenecek

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu ile birlikte Yüreğir Bilim Merkezi, 5 Ocak Kurtuluş Dioraması ve Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi’nde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Kurumlar arası işbirliği ve ortak projeler çerçevesinde yenilenmesi planlanan Yüreğir Bilim Merkezi’nin, ilçe sakinlerine daha etkin ve aktif bir hizmet sunması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 10:48

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, ilçedeki Yüreğir Bilim Merkezi’nde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. İnceleme kapsamında, 5 Ocak Kurtuluş Dioraması ve Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi de ziyaret edildi. Yapılan gezilerde, tesislerin ilçe halkına daha etkin ve aktif hizmet sunabilmesi için yapılacak yenilikler ve projeler hakkında bilgi alındı.

Demirçalı: Yüreğirli çocuklarımız için ne yapsak azdır

Başkan Demirçalı, Yüreğir Bilim Merkezi’nin ilçedeki çocukların eğitim başarısını artırma ve dezavantajlı koşulları iyileştirme amacıyla yenileneceğini duyurdu. Yüreğir Kaymakamlığı ile yapılan işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek yenilikler, çocukların bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Başkan Demirçalı, “Başkan Demirçalı, “Yüreğirli çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çocuklarımızı sokağın olumsuz yönlerinden kurtarıp, bilimle, sanatla, sporla daha çok buluşturmak istiyoruz. Bu anlamda Yüreğir Bilim Merkezi’miz, kurumlar arası işbirliği çerçevesinde yapacağımız yenilikler ve yeni donanımlarıyla, çocuklarımızın bilim ve teknolojiye olan ilgisini artıracak, onların bilimsel düşünme becerilerini geliştirecek ve çevre bilincini güçlendirecektir.” dedi.

Kaymakam Mehmet Aksu, Yüreğir Belediyesi tesislerinin, 7’den 70’e her yaştan insana hizmet sunarak ilçenin kültürel ve bilimsel kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirtti. Ayrıca, kurumlar arası işbirliğinin bu tür projelerde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Başkan Demirçalı ve Kaymakam Aksu, Yüreğir Bilim Merkezi ziyaretlerinin ardından 5 Ocak Kurtuluş Dioraması ve Ertuğrul Gazi Spor Kompleksi’ni gezerek, spor kurslarına katılan çocuklarla bir araya geldi.