Yıldırım: Ölüm yasasına tepkisiz kalmayacağız

Adana'da hayvansever sivil toplum kuruluşu üyeleri, TBMM gündemine gelen hayvanların uyutulmasına yönelik girişimlere karşı önlem alınması gerektiğini vurguladı. KİHAYKO ve diğer dernekler, hayvanların yaşam haklarına saygı ve kısırlaştırma seferberliği çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 18:10

Adana’da hayvansever sivil toplum kuruluşu üyeleri, TBMM gündemine gelen hayvanların uyutulmasına yönelik girişimlerin önüne geçilmesi gerektiğini aktardı.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) tarafından TBMM gündemine gelen hayvanların uyutulmasına yönelik girişimlerin önüne geçilmesi amacıyla basın açıklaması yapıldı. Atatürk Parkı içerisinde yapılan açıklamaya, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu yönetimi ve üyeleri, Adana Tabip Odası önceki Başkanı Selahattin Menteş, Adana Barosu’ndan avukatlar ve gönüllü hayvanseverler katılarak destek verdi. 

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, Meclis gündemine gelen hayvanların uyutulmasına yönelik girişimlerin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Her canlının yaşam hakkına saygının öncelik olması gerektiği vurgulayan Yıldırım, “Masum hayvanlara yönelik böyle bir ölüm yasasına tepkisiz kalmayacağız. Siyasetçilerin ve mevcut siyasi iradenin aklıselim adım atmasını talep ediyoruz” dedi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık da burada söz alarak, sokaklarda yaşayan hayvan nüfusunun artmasının müsebbibinin belediyeler olduğunu aktardı. Belediyelerin asli görevi olan kısırlaştırmayı yapmadıkları için hayvan popülasyonunun üst seviyelere çıktığını vurgulayan Çıtırık, acilen bir kısırlaştırma seferberliği yapılmasının önemini vurguladı.