Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nin Cuma günü kapatılmasına tepki

Adana’da Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nin Cuma günü kapalı olma kararı alındı. Alınan karar halde bulunan esnafların tepkilerine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 11:18

Adana’da Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nin Cuma günü kapalı olma kararı alındı. Alınan karar halde bulunan esnafların tepkilerine neden oldu.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Kurulduğu günden bu yana Cumartesi günleri kapalı olan Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi'nde ilginç bir uygulamaya imza atıldı. Cumartesi günü öğlene kadar kapalı olan hal esnafının izni Cuma gününe çekildi. Cuma günü halin kapalı olmasına esnaflar karşı çıkıyor.

Kabzımallar Odası'nın aldığı karar sonrasında hal esnafı Adana'nın çevre illerinde yer alan hallerden örnek vererek kararın iptal edilmesini ve yeniden cumartesi günü halin kapatılmasını isteyen esnaflarlar, Adana Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki Vedat Dalokay Hal Kompleksi'ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın müdahale etmesini bekliyor.

Esnaflar, tepkilerini dile getiren bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Adana sebze halin'de neler oluyor.. Hal derneği esnafın ekmeği ile oynamaya mı karar verdi? Halin temel sorunları varken Türkiye'de hiç bir kurumun hafta içi kapalı olmadığı bir zamanda Adana hali neden kapanır?” ifadelerine yer verdi.

Esnaflardan Şahin Özkul, bu yeni alınan kararı doğru bulmadıklarını belirtti. Kararın geri alınmasını isteyen Özkul, “Burada alınan karar esnafları mağdur edecek bir karar. Esnaf olarak bir çok kurumunda tedarikçisi konumundayız. Bu durum herkesi mağdur edecektir. Karın geri alınmasını istiyoruz” dedi.