Vantilatör satışları arttı

Kavurucu sıcaklar, Adana'da vantilatör satışlarını arttırdı. Vatandaşlar fiyattan şikayetçi olsa da vantilatör almayı ihmal etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 15:38

Kavurucu sıcaklar, Adana'da vantilatör satışlarını arttırdı. Vatandaşlar fiyattan şikayetçi olsa da vantilatör almayı ihmal etmedi.

İlkhaber Gazetesi'nden Abdurrahim SAĞ'ın haberine göre; Adana’da bunaltıcı sıcaklar tüm canlıları olumsuz etkiliyor. Kentte vatandaşlar, klimalar ve vantilatörlerle serinlemeye çalışıyor. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar klima yerine vantilatör alarak serinlemeye çalışıyor. Hava sıcaklığı arttıkça vantilatöre olan talep de arttı.

Bin ila 6 bin tl arasında fiyatlar değişiyor

Kentte elektronik eşya satan mağazaların vantilatör reyonlarını dolduran vatandaşlar, özelliğine göre fiyatları bin TL ve 6 bin TL arasında değişen vantilatörlere rağbet gösterdi. Esnaflarla sıkı pazarlığa oturan vatandaşlar, pazarlık sonucu belirlenen rakamda vantilatörlerini alıp evlerinin yolunu tutuyor.

Vantilatöre yönelim var

Vantilatör satan esnaflardan Fatih Cankaya, serinlemek için alternatif bir çözüm arayan vatandaşların vantilatöre yöneldiğini anlattı. Satışların arttığına dikkat çeken Cankaya, “Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte vantilatör satışlarımızda büyük bir artış oldu. Özellikle klimasız evlerde yaşayan vatandaşlar vantilatörlere yoğun ilgi gösteriyor. Vantilatör reyonlarımız büyük ilgi görüyor” dedi.

Fiyatlar yüksek

Vantilatör satın almak isteyen vatandaşlar ise, fiyatların yüksekliğinden şikâyet etti. Bir vatandaş, “Klima alamadığım için vantilatör satın almak zorunda kaldım. Fakat vantilatör fiyatları da oldukça yüksek. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Bütçemize uygun küçük de olsa bir vantilatör alarak serinlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tamircilerde yoğunluk

Bu arada, vantilatör tamircilerinde de yoğunluk yaşanmaya başlandı. Bazı markalı ürünlerin onarımını yapan yetkili servislerde çok sayıda bozuk vantilatör birikti.

2. el vantilatörler

Öte yandan sıfır vantilatörlerin fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar internet üzerinden satılan 2. El vantilatörlere yöneldi. İkinci el vantilatör ile sıfır vantilatör arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkının olduğu görüldü. İkinci el arayan vatandaşlar ürünün sağlam ve uygun fiyatlı olmasına dikkat ediyor.