Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı onaylandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesini onayladı. Proje, 33 durağı ve 21.3 km uzunluğunda olup, 338 bin günlük yolcu kapasitesi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:47

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Anadolu Yakası'nda 3 ilçeyi birbirine bağlayacak Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi, İBB Meclisi'nde AKP'li üyelerin de oybirliği ile onaylandı. Proje, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yatırım programına dahil edilmek üzere onaya gönderilecek.

İBB Meclisi'nin Saraçhane yerleşkesinde gerçekleşen haziran ayı oturumunda Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından sunulan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı teklifi, 33 durağı ve 21.3 kilometrelik uzunluğuyla dikkat çekiyor. Başlangıç noktası Üsküdar Meydanı olan ve Kadıköy Rıhtım'a kadar uzanan hat, ardından Maltepe Meydanı'na ve Cevizli Tugay Yolu Caddesi'ne kadar devam edecek.

Teklif öncesinde söz alan CHP'li meclis üyesi Onur Özyurt, projenin detaylarını paylaşarak hat boyunca 338 bin günlük yolcu kapasitesinin hedeflendiğini belirtti. Özyurt, projenin araç trafiğini azaltarak çevre ve gürültü kirliliğini önemli ölçüde azaltacağını vurguladı. Ayrıca, tramvay yolu üzerinde acil durumlarda tercihli kullanım imkanı sağlanacağını ve yaya dostu bir ulaşım politikasına hizmet edileceğini dile getirdi.

Teklif, meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edilirken, AK Partili üyelerin projenin Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na alınması için takipçi olmaları talebi de dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilecek olan proje, tamamen İBB'nin kendi imkanlarıyla hayata geçirilecek.