Ulu Camii'nde kuşların sıcak dostu

Adana'nın Ulu Camii çevresinde 9 yıldır kuş yemi satarak hayatını sürdüren Ahmet M., kuşlarla olan dostluğunu geliştirirken geçim mücadelesine de devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 11:00

Adana'nın Ulu Camii çevresinde 9 yıldır kuş yemi satarak geçimini sağlayan Ahmet M. yaşam mücadelesini sürdürürken kuşların da dostu oldu. Her gün belirli bir noktada toplanan kuşların alışkanlıklarını gözlemleyen Ahmet M. "Kuşlar burada karnını doyuruyor; memnun kalmazlarsa bir daha gelmezler," dedi. Mevsimsel değişikliklerle birlikte kuş yemi çeşitliliğinin de arttığını da belirtti.

Adana’da Ulu Camii yakınlarında de 9 yıldır duran ve kuş yemi satarak geçimini sağlayan Ahmet M. “Ben 9 yıldır bu işi yaparak ekmek paramı kazanıyorum ama maalesef kazandığımız para işimizi geçimimi sağlamaya yetmiyor yine de devam ediyorum” şeklinde konuştu.

Ahmet M.  “Kuşlar biz alıştığı için artık korkup kaçmıyor. Gelip burada karnını doyuruyorlar. Kuşlar da insanlar gibi aslında. İnsanlar yemek yediği bir yerde yediği yemeği beğenmezse, oradan rahatsız olursa bir daha gitmez” diye ifade etti.

Murat Ö. “Sattığım kuş yemini mevsimlere göre fak ediyor. Her mevsimde farklı ürün çıkar ve hayvanların sağlını etkiler. Bazı ürünler kuşların  kış ayında üşümesini engeller” dedi.