Tutar Yapı davasında bilir kişi raporu dosyaya eklendi

Adana’da depremde yıkılan Tutar Yapı davasında istenilen bilirkişi raporu çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2024 15:16

Adana’da depremde yıkılan Tutar Yapı davasında istenilen bilirkişi raporu çıktı.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; 6 Şubat depreminde 64 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralı kurtulduğu Tutar Yapı Sitesi ile ilgili istenilen bilirkişi raporu mahkeme heyeti tarafından istendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden istenen bilirkişi raporunun aylarca beklenmesi ve raporun çıkmaması yakınlarını kaybedenlerin acısına tuz biber olmuştu.

KTÜ bilirkişi raporunu gönderdi

Sonunda beklenen gelişme yaşandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden istenen bilirkişi raporu hazırlanarak mahkemeye gönderildi. Gönderilen rapor dosyaya eklendi. Raporda müteahhit, fenni mesul, çatı katının kapatılıp konut olarak kullanılmasından sorumlu kişiler ile zemin ve birinci katta ağır tadilat yaptıkları tespit edilen sorumluların asli kusurlu olduğu belirtildi. Bu şahıslar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akkaya’nın ülkeye iadesi bekleniyor

Sitenin müteahhidi Hüseyin Tutar 2008'de öldüğü için davanın tek sanığı olan ve kırmızı bültenle aranan inşaat mühendisi Cüneyt Akkaya  Karadağ'da yakalanmıştı. Ülkeye iade edilmeyen Akkaya, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Raporun çıkması bizleri mutlu etti

Bilirkişi raporunu uzun süredir beklediklerini söyleyen Avukat Mehtap Akyüz, yaşanan gelişmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Davanın diğer aşamalarının hızlanması gerektiğini anlatan Akyüz, “Sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi, Karadağ’da yakalanan sanığın bir an önce Türkiye’ye iadesi ve kamu personellerinin de yargılanabilmesi için İçişleri Bakanlığı’nın onay vermesi gerekiyor” dedi.