Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda durak dışı yolcu indirme sorunu vatandaşların tepki göstermesine neden oluyor

Atatürk Caddesi ile Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nın yoğun trafiğinde yolcu indiren dolmuş ve özel halk otobüsler, yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Bu konudan şikayetçi olan bir vatandaş, hem şoförleri hem de yolcuları sorumlu tuttu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:15

Adana’da özellikle özel halk otobüsü ve toplu taşımada kullanılan minibüslerin durak dışı yolcu indirip bindirmeleri tepkilere neden oluyor. Seyhan İlçesi’nde bulunan Atatürk Caddesi ile Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda bulunan ışıklarda ve yaya geçitlerinde duran toplu taşıma araçları, bu alanda yolcu indirme ve bindirme işlemlerini gerçekleştiriyor. Yasak olmasına rağmen bu durum sürekli tekrarlanıyor. Vatandaşların karşıdan karşıya geçmelerine engel olan toplu taşıma araçları, ayrıca ışıklarda trafiğin kilitlenmesine neden oluyor. Konu ile ilgili sıklıkla belediye ve trafik polislerine şikayetler yapılıyor. Denetimlerin gerçekleştiği esnada toplu taşıma araçları kurallara uyuyor. Ancak zabıta ve trafik polislerinin denetimlerinin sona ermesinin ardından toplu taşıma aracı sürücüleri aynı uygulamalarını devam ettiriyor.

Bu durumdan şikayetini dile getiren bir vatandaş, “Işıklarda dolmuşların durması hem yaya geçidini işgal ediyor hem de trafiği olumsuz etkiliyor. Dolmuşların ve otobüslerin durakta durmaları gerekiyor, bu hem yolcuların hem de şoförlerin güvenliği için önemli. Işıkların orada Özel Halk Otobüslerin ve dolmuşların yolcu indirmesi hem yayaları hem araba kullanan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Çünkü yaya geçidini işgal ediyorlar ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Işıklarda dolmuşların yolcu indirmesi mantıksız. Dolmuşun durakta durması lazım. Tabi suç bizim halkımızda da var. Bazı vatandaşlar Atatürk Caddesinden geliyor ışıkların oradan durağa yürüyemeye üşeniyor burada bekliyor. Dolmuşçu veya otobüs şoförüne el kaldırıyor dursun diye şoförde yolcu kaybetmemek için duruyor. Bizim vatandaşımız durağa yürümeye üşeniyor. Fakat dolmuşçu yolcularını duraktan almaya alıştırabilir. Nasıl ki belediye otobüsleri durak dışında durmuyorsa ve vatandaşta bunu yargılamıyorsa Özel Halk Otobüsü ve dolmuş şoförleri de bunu yolcularına bu durumu alıştırarak yapabilir” diye ifade etti.