Çevre Mühendisleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Fotoğraf Sergisi Hazırladı

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel fotoğraf sergisi hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 12:44

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel bir fotoğraf sergisi hazırladı. Hazırlanan sergi Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Fotoğraf sergisine çok sayıda vatandaş ziyaret ederek sergide bulunan fotoğrafları inceledi.

“Bir fotoğraf sergisi, çevre bilincini artırmayı amaçlıyor”

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Deniz Orhan, “Adana Büyükşehir Belediyesi, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Çevre Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen özel bir fotoğraf sergisi, çevre bilincini artırmayı amaçlıyor. Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda 5-7 Haziran tarihleri arasında halka açık olacak bu sergide, çevre sorunlarını ve etkilerini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seren 50'ye yakın fotoğraf yer alıyor” diyerek ifade etti.

“Çevre sorunlarına farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor”

Orhan konuşmasında serginin çevresel farkındalığı arttırmayı amaçladığını söyleyerek şunları ifade etti: “Bu serginin çevresel farkındalığın yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Sergide yer alan fotoğraflar, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve doğal yaşamın korunması gibi konulara dikkat çekerek, ziyaretçilerin çevreye duyarlılıklarını artırmayı hedefliyor. Bu etkinlik, hem sanatı hem de bilimi buluşturarak, çevre sorunlarına farklı bir perspektiften bakmamızı sağlıyor. Tüm çevre dostlarını bu anlamlı sergiyi ziyaret etmeye davet ediyoruz.”