TEKNOFEST Adana’da 4. günde yoğunluk yaşanıyor: Girişlerde izdiham yaşandı

Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), dördüncü gününde ziyaretçi akınına uğradı. Yoğun kalabalık nedeniyle girişlerde izdiham yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2024 16:45

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda devam eden TEKNOFEST, dördüncü gününde binlerce teknoloji meraklısını ağırladı. Özellikle hafta sonu olması nedeniyle ziyaretçi sayısının artması sonucu festival alanı girişlerinde uzun kuyruklar oluştu. Girişlerde yaşanan yoğunluk, zaman zaman izdihama yol açtı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), dördüncü gününde teknoloji severleri ağırlamaya devam ediyor. Binlerce ziyaretçi, Adana Şakirpaşa Havalimanı’na akın etti. Özellikle hafta sonu olması nedeniyle ziyaretçi sayısında büyük bir artış gözlemlenirken, festival girişlerinde uzun kuyruklar oluştu. Girişlerde yaşanan yoğunluk zaman zaman izdihama yol açtı.

TEKNOFEST ADANA'DA 4.GÜNDE İĞNE ATSAN YERE DÜŞMÜYOR

Festival alanına girmek isteyen vatandaşlar, güvenlik noktalarında yoğunluk oluşturdu. Görevliler izdihamı önlemek ve akışı sağlamak için yoğun çaba sarf etti. Ziyaretçilerin büyük kısmı etkinlik alanına girebilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı.

ÇEVRE İLLERDEN YOĞUN RAĞBET

TEKNOFEST'e yalnızca Adana’dan değil, çevre illerden de yoğun ilgi olduğu gözlemlendi. Özellikle Mersin, Hatay ve Osmaniye gibi illerden gelen ziyaretçilerin oluşturduğu araç konvoyları, Adana Şakirpaşa Havalimanı’na giden yollarda büyük bir trafik yoğunluğuna sebep oldu. 33 Mersin, 31 Hatay ve 80 Osmaniye plakalı araçların fazlalığı dikkat çekerken, uzun araç kuyrukları zaman zaman tıkanmalara neden oldu. Yollarda ilerlemekte zorlanan bazı vatandaşlar, kalabalık ve trafik nedeniyle festival alanına ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI HAVALİMANINA GİREMEDİ

TEKNOFEST'in 4.gününde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle toplu taşıma araçları Şakirpaşa Havalimanı'na giremeyerek güzergahalrını değiştirmek zorunda kaldı.

TEKNOFEST, hem gençlerin hem de havacılık ve uzay meraklılarının buluşma noktası olmaya devam ederken, Türkiye’nin teknoloji alanındaki geleceğine ışık tutmayı sürdürüyor. Festival, hafta sonu boyunca etkinliklerle dolu programı ve teknolojiye dair her alanda sunduğu yeniliklerle ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Görüntüler: AA