6 Şubat depremlerinin ardından Adana'da afete yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2025-2029 Stratejik Planı ve Afet Yönetimi Çalıştayı’, kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve TMMOB’a bağlı odaların başkan ve temsilcilerini bir araya getirdi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, afetlerin toplum hayatında kaçınılmaz olduğunu, ancak bu etkilerin en aza indirilmesi ve güvenli bir yaşam alanı oluşturulmasının birlikte çalışmaktan geçtiğini vurguladı.
“Afetlere hazırlıklı olmayı bir öncelik olarak görüyoruz”Oya Tekin, “Türkiye Afet Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planı, Türkiye Afet Riski Azaltma Planı, afet sonrası iyileştirme planları, 3194 sayılı imar, 4708 sayılı yapı denetim, 6306 sayılı afet riskli alanların dönüştürülmesi ve 5393 sayılı belediye kanunları gibi farklı mevzuatlar var. Risklerin azaltılması ve önlenmesi için tüm bunların bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu başarabilmek bizi afetlere karşı güçlü kılar. Unutmamak gerekir ki afet yönetimi sadece bir kurumun değil, tüm toplumun sorumluluğundadır. Seyhan Belediyesi olarak halkımızın güvenliği için gerekli tüm önlemleri almayı, riskleri azaltmayı ve afetlere hazırlıklı olmayı bir öncelik olarak görüyoruz” diye ifade etti.
Yapılan çalıştayın özellikle birlik ve beraberlik çağrısı olduğuna vurgu yapan Başkan Tekin, “İnanıyorum ki birlikte oluşturacağımız yol haritası, sadece bugünü değil geleceği de güvence altına alacak. Hep birlikte hareket edersek, afetlere karşı daha güçlü bir Seyhan inşa edebiliriz. Bu süreçte, halka ulaşmanın ve onları bilgilendirmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, mahalle mahalle gezip, vatandaşlarımızla birebir görüşüp onları afet konusunda bilgilendireceğiz. Afet bilinci yaratmak, sadece belediyemizin değil hepimizin ortak görevi. Afet yönetiminde başarılı olmak sadece teknik çözümlerle değil aynı zamanda toplumsal işbirliği ve dayanışmayla mümkündür” dedi.