Tarsus’un Sarıulak zeytini doğal yöntemlerle hazırlanarak sofralara ulaşıyor

Tarsus’un Sarıulak Zeytini, Adana ve çevre illerde en çok tercih edilen zeytin türlerinden birisi. Zeytin üreticisi İsmet Sev, zeytinlerin doğal yöntemlerle işlenip satışa sunulduğunu belirtirken, vatandaşların bu ürüne yoğun ilgi gösterdiğini ancak alım gücünün zayıfladığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 09:48

Mersin'in Tarsus ilçesine özgü Sarıulak Zeytini, bölgenin en çok tercih edilen zeytin türlerinden biri olarak öne çıkıyor. Hem siyah hem de yeşil sofralık zeytin olarak değerlendirilebilen bu ürün, yöreye has fidanlardan aşılama ve çelikleme yöntemleriyle elde ediliyor. Zeytin üreticisi İsmet Sev, Sarıulak zeytinlerini doğal yöntemlerle işleyerek satışa sunduğunu belirtiyor. Sev, “Tarsus’un Sarıulak zeytinlerini toplayıp işleyerek Adana'da satıyorum, ancak vatandaşların alım gücü zayıf” dedi.

"Adana’da vatandaşlar Sarıulak zeytinine karşı çok fazla ilgi gösteriyor”

İsmet Sev, “2 Senedir zeytin, ceviz, kuru bakliyat gibi ürünleri satıyorum. Tarsus’un Sarıulak zeytinlerinin toplanmış halini satın alıyorum daha sonra bunları tokmak ile kendim kırıyorum. Daha bu kırdığım zeytinleri tuz, limon bidonlara koyup satıyorum 15 gün beklettikten sonra hazır hale geliyor. Hazır hale gelen zeytinleri Adana’ya getirerek kilosunu 300 TL. Vatandaşlar diğer zeytin türlerine oranla Sarıulak zeytini daha fazla tercih ediyorlar. Tabi ki tezgaha gelen vatandaşların alım gücü biraz sıkıntılı” şeklinde konuştu.