Seyhan Nehri'ne su verilmesiyle deniz bisikleti turları yeniden başladı

Adana Lezzet Festivali, Merkez Parkta ginger bisiklet ve Seyhan Nehri'nde yunus deniz bisikleti turu düzenleyen Nuri Kaba'nın işlerini canlandırdı. Festival nedeniyle Seyhan Nehrine su verilmesi sonrası deniz bisikleti turları yeniden başladı. Festivale gelen yoğun kalabalık bisiklet turlarına ilgiyi artırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:26

Adana'da düzenlenen Lezzet Festivali'nde, kentin dört bir yanından gelen vatandaşlar şehre canlılık kattı. Merkez Park'ta ginger bisikleti ve Seyhan Nehri'nde deniz bisiklet turları düzenleyen Nuri Kaba, festival kalabalığından oldukça memnun. Yaklaşık 2 yıldır Seyhan Nehri'ne hızlı tren ve köprü inşaatı nedeniyle su verilmemesı nedeniyle uzun süre deniz bisikleti turları düzenlenemiyordu. Seyha Nehri'ne yeniden su verilmesiyle deniz bisikleti turları yeniden başladı.

LEZZET FESTİVALİ KAPSAMINDA MERKEZ PARK VE SEYHAN NEHRİ HAREKETLİ GEÇİYOR

Adana Lezzet Festivali kapsamında vatandaşlar Merkez Parka akın ediyor. Bu durumdan memnun olan ginger bisiklet turu ve Seyhan Nehri'nde yunus bisiklet turlarını düzenleyen Nuri Kaba, festivalin getirdiği hareketlilikten dolayı mutlu. Özellikle uzun süredir su olmayan Seyhan Nehri'ne yeniden su verilmesiyle birlikte yunus bisikletleriyle yapılan turlar yeniden başladı.

Yaklaşık bir yıldır Seyhan Nehri'ne köprü ve hızlı tren yapımı nedeniyle su verilmediğini belirten Kaba, bu durumun ciddi şekilde işlerine engel olduğunu ifade etti. Ancak Lezzet Festivali kapsamında nehre yeniden su verilmesi deniz bisikletlerinin yeniden rağbet görmesine vesile oldu. Nuri Kaba'nın işlettiği deniz bisikletlerine olan ilgi, festival ile birlikte yükseliş gösterdi. Dört kişilik kapasiteye sahip yunus bisikletlerinin yarım saatlik ücreti 150 TL olarak belirlenmiş durumda.

Ayrıca merkez parkta ginger bisikleti turuda büyük ilgi görüyor. Ginger bisikletlerin yarım saatlik ücreti 150 TL, tur olarak ise 50 TL'den hizmet veriliyor. Festivalin şehre kazandırdığı bu hareketlilik, bisiklet turlarına rağbeti önemli ölçüde artırdı.

Nuri Kaba, "Uzun beklediğimiz hareketlilik sonunda geldi. Nehirde yeniden düzenlenen turlar bizim için büyük bir mutluluk. Festivale gelen misafirler bisikletlerimize büyük ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu.