Adana’nın vazgeçilmez milli içeceği bici bici oldu

Adana’da bunaltan yaz sıcakları etkisini sürdürürken, serinlemek isteyen vatandaşlar Adana’nın vazgeçilmez milli içeceklerinden biri olan bici biciye akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 13:23

Adana’da temmuz ayında son günlerde nemin de artmasıyla hissedilen sıcak  hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde meteorolojiye göre sıcaklık 45 dereceye yaklaşırken nemden dolayı hissedilen sıcaklık daha da artıyor. Vatandaşlar serinlemek için soğuk içeceklerin yanı sıra muhallebi, buz püresi, nişasta, gül suyu ve osmanlı şerbeti ile yapılan geleneksel lezzetlerden bici bici yemeyi tercih ediyor.

Seher Berkil, 1.5 senedir bici bici satıyorum. Tepsi ölçülerine göre değişiyor. Önce suyu iyice kaynatıyoruz, başka bir kapta mısır nişastasını çok ılık bir su ile açıyoruz. Kaynayan suya yavaşça katılaşana kadar karıştırarak donduruyoruz. Tepsilere döküyoruz. Bu yaptığımız şey dolapta 1-2 saat sonra sertleşiyor. Küp şeker gibi doğruyoruz. Tabi ki bir de bunu yeme şekli var, küp şekilde doğradığımız bicilerin üzerine pudra şekeri, alkolsüz gül suyu, Osmanlı şerbeti buzu karlama şeklinde rendeliyoruz. Meyvelerle süsleyip müşteriye servis ediyoruz.

“İLK DEFA YİYEN ÇOK FAZLA MÜŞTERİM OLUYOR”

Berkil müşterilerinin çoğunun şehir dışından geldiğini belirterek şunları söyledi: “Adana’nın vazgeçilmez milli içeceği gibi oldu. Adana’da hava çok sıcak olduğu için çok fazla talep görüyor. Bicinin tanesini 50 TL’ye veriyoruz. Benim müşterilerim genellikle şehir dışından geliyor. İlk defa yiyen çok fazla müşterim oluyor. İlk denediklerinde tadını beğenmiyorlar ama yeme şeklini, pudra şekerini içine koymayarak yanında veriyorum. Sonuçta her insanın damak zevki farklı. Pipetle ayarlıyorlar sonra tadına bakınca hoşlarına gidiyor. “

“ADANA’YA ÖN YARGI İLE BAKMASINLAR”

Adana^ya gelecek olan vatandaşlara Seher Berkil kısa bir mesaj vererek şunları söyledi: “Adana’ya ön yargı ile bakmasınlar, memleketimiz güzel. “