Nennioğlu: Üyeler isterse promosyon ihalesi için hukuki süreç başlayacak

Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi promosyonu konusunda basın açıklaması yaptı. 

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 16:51

SELMA ATAŞ

ADANA (İLKHABER)-Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi promosyonu konusunda basın açıklaması yaptı. 

Çukurova Üniversitesi’nde yapılan açıklamada konuşan Nennioğlu, üyelerin istemesi durumunda promosyon ihalesi için hukuki süreç başlayacağını aktardı. Daha önce banka promosyon sözleşme taslağını hazırlayıp Çukurova Üniversitesi Rektörlüğe yazı ile bildirdiklerine dikkat çeken Nennioğlu,“11.09.2023 tarihinde yapılan ihaleyi komisyon ve bankaların tutumuna ilişkin basın açıklaması yaparak tepki göstermiştik. Tüm bankaların bölge Müdürlükleri ziyaret edilerek ihaleye davet edilmiştir. 25.09.2023 tarihinde İş Bankasının vermiş olduğu 12.300 Tl teklifinin kabul edilmez olduğunu bildirmiştik. Bizim davamız hak, hukuk ve haklılık davasıdır. Doğru talebimizi anlayamamış olmalarını bizde anlayamadık” dedi.

Verilen 15 bin liralık teklifi kabul etmelerinin mümkün olmadığını işaret eden Nennioğlu, “Her zaman olduğu gibi bugün de yanımız çalışanların yanıdırlar. Her türlü haksızlık ve hukuksuzluk karşısında Memur-Sen çalışanın yanındadır. Çukurova Üniversitesi banka promosyon İhalesinin 31 Ekim salı günü saat 10:00 da 2 yıllığına, peşin olarak yapılan ihaleye Memur-Sen olarak katıldık. İhalede Türkiye Ekonomisi Bankası 15.000 TL teklif vermiştir. Verilen teklifi kabul etmemiz mümkün değildir. İş Bankasına yıllardır müşterisi olan çalışanların hakkı olan promosyonu vermemiştir. Ziraat Bankasına gelince Üniversitenin her türlü kaymağını yerken çalışanlara gelince kılını kıpırdatmamıştır. Bundan sonra çalışanlar ile anket yapıp ona göre tavrımızı belirleyeceğiz. Üyelerimiz kabul etmezse hukuki süreç başlatacağız. Memur-Sen olarak Sağlık Bakanlığında promosyon işini nasıl çözdüysek, burada da aynı şekilde çözeceğiz” diye konuştu.