Nennioğlu’ndan hemşire ebe ve hekimlerin ücretlerinin kesilmesine tepki

Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, idari izinli olmasına rağmen hemşire, ebe ve hekimlerin ücretlerinin kesilmesinin haksızlık olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 15:40

Ramazan Bayramı nedeniyle idari izinler nedeniyle devlet memurlarının bayram izinleri 9 güne çıkartıldı. Ancak sağlık personellerinin bu izin döneminde ücretlerinin kesilmesi konusu gündeme geldi. Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, konu ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulundu. 

Devlet memurlarını kapsayan bir izin türü

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; İdari iznin, 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türü olduğunu belirtti. İdari izin, kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen bir izni ifade ettiğini anlatan Nennioğlu, “İdari izin günlerinde tüm kamu kurumu çalışanları izinli olacak. Dolayısıyla belediye, valilik, kaymakamlık, sosyal güvenlik kurumu, noterler, idari izin gününde kapalı olacak” dedi.

Sağlık çalışanlarının ücretleri kesilecek

Sağlık çalışanlarının ücretlerinin kesileceğini dile getiren Nennioğlu, “Herkes tatil yaparken, gece gündüz demeden çalışan hemşire, ebe ve hekimlerin ücretlerinin kesilmesi haksızlıktır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolu olarak görev alanlar, idari izin durumlarında kesintisiz olarak ücret alabiliyor. Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı bir uygulamaya imza atan Sağlık Bakanlığı, Anayasa'nın 10. maddesinde açıkça tanımlanan ve idarenin zorunlu olarak uygulaması gereken eşitlik ilkesinin tam tersi bir işlem yapıyor” diye konuştu.

Bu haksızlık önleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir

Yapılanı haksızlık olarak değerlendiren Nennioğlu, “8 ve 9 Nisan tarihlerinin toplam çalışma saatinden düşürülerek, tüm kamu çalışanlarının bu saat üzerinden hak edişlerinin ödenmesi, toplamda 128 saati aşan her bir çalışma saati için nöbet ücretinin veya fazla mesai ücretinin verilmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı ve tepeden bakan yöneticiler, hemşirenin hakkını yiyor. Lütfen adaletli olun. Bu haksızlık önleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

17 kalemde sıralandı

Sağlık- Sen Adana Şubesi olarak gündeme getirecekleri konuları ve yapacakları etkinlikleri 17 kalemde sıralayan Nennioğlu bu konuları şöyle sıraladı;

“1.Acil servislerde görev yapan sağlık çalışanlarının teşvik ödemeleri ve nöbet ücretlerinin artırılması için basın açıklaması.

2.Fizyoterapistlere 0.10 puanın verilmemesi konusunda basın açıklaması.

3.112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanların sorunlarının gündeme getirilmesi.

4.Sağlık çalışanlarının emeklilik haklarının güvence altına alınması ve ücretlerinin artırılması için düzenleme talebi.

5.Taban ücretlerin artırılması.

6.Nöbet ücretlerinin artırılması ve icap nöbet ücret sorununun çözülmesi.

7.Hekimlerin emekliliğine ek gösterge düzenlemesi.

8.Aile hekimlerinin teşvik ve destek ödemelerinin düzenlenmesi.

9.Yardımcı hizmetler sınıfındaki çalışanların genel idari hizmetler sınıfına aktarılması.

10.Sağlık lisansiyerlerinin ek ödeme kat sayılarının artırılması.

11.Araştırmacıların ek gösterge ve ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi.

12.4/C’den 4/B’ye aktarılan personelin zorunlu emeklilik sorununun çözülmesi.

13.Üniversite hastaneleri çalışanlarına tayin hakkının verilmesi.

14.Döner sermaye kadrolarının merkezi bütçeye geçirilmesi.

15.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan ek ders ücretler ve ASM gruplandırma çalışanlarına kadro verilmesi.

16.Sağlık çalışanlarının kılık kıyafet yardımının revize edilmesi.

17.Üyelerimizden gelen diğer talepler.