Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, Suudi Arabistan'da düzenlenecek olan Uluslararası İş Forumu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Adana iş dünyası temsilcileri, 3-11 Mart 2024 tarihleri arasında Suudi Arabistan'ın en gelişmiş dört şehrinde gerçekleştirilecek ikili iş görüşmelerine katılacak.
MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir, gerçekleştirilen açıklamada, Suudi Arabistan'ın Türk iş dünyası ile daha yakın ilişkiler kurmak istediğini belirterek, "Suudi Arabistan, dışa açılma yönünde değişim yaşayan bir ülke. Türk iş dünyasıyla daha da yakınlaşmak istiyorlar. Suudi Arabistan'da hemen her sektörde iş yapabilme potansiyeli bulunuyor. Suudi Arabistan İş Formu'na Adana ve bölgeden çok sayıda iş insanı katılması için çaba göstereceğiz." dedi.
MÜSİAD Kurucu Başkanı ve Uluslararası İş Forumu Başkanı Erol Yarar da Suudi Arabistan'da yaşanan değişimin önemine vurgu yaparak, "Suudi iş insanları, Türkiye ile daha fazla ticaret yapmak istiyorlar. Suudi Arabistan'ın ithalat kalemleri, Adana ve bölgenin üretim potansiyeliyle paralellik gösteriyor. Bu nedenle Suudi Arabistan İş Formu'na katılım sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.
Adana ve çevre illerden gelen MÜSİAD şube başkanları ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Suudi Arabistan, Arap Yarımadası ve Körfez Ülkeleri pazarıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Suudi Arabistan'ın en gelişmiş dört şehrinde gerçekleştirilecek iş forumunda Adana iş dünyası, çeşitli sektörlerde işbirliği fırsatlarını değerlendirecek.
Suudi Arabistan İş Formu'na katılacak iş insanları, Suudi Arabistan'ın en önemli şehirlerinden biri olan Riyad'da stant açma imkânına da sahip olacaklar. Ayrıca, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın da katılacağı bu organizasyona Adana'dan katılım, MÜSİAD'a tahsis edilen özel uçakla gerçekleşecek.