Mersin'de öğrencilere siber farkındalık eğitimi

Mersin'de jandarma ekipleri, öğrencilere yönelik düzenlediği siber farkındalık eğitimiyle güvenli internet kullanımı ve siber güvenlik konularında bilinç oluşturmayı amaçladı. Eğitimlerde, siber zorbalık, dijital bağımlılık ve dolandırıcılık gibi önemli konular ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:49

Mersin'de İl Jandarma Komutanlığı, öğrencilere yönelik düzenlediği siber farkındalık eğitimi ile internetin güvenli ve bilinçli kullanımını teşvik ediyor. Yenişehir Osman Köse Ortaokulu ve Akdeniz İleri Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde, siber zorbalık, dijital bağımlılık ve dolandırıcılık gibi kritik konular masaya yatırıldı. Eğitimlere katılan 300 öğrenci ve 8 öğretmen, siber güvenlik alanında bilgi sahibi olmanın yanı sıra, sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususları öğrenerek, potansiyel tehlikelere karşı hazırlıklı olma imkanı buldu. Jandarma ekipleri, bu tür eğitimlerle siber suçların önlenmesi ve toplumsal farkındalığın artırılmasını hedefliyor.

Jandarma ekipleri, siber güvenlik bilincini artırıyor

Mersin İl Jandarma Komutanlığı, öğrencilere yönelik düzenlediği siber farkındalık eğitimi ile güvenli internet kullanımını teşvik ediyor. Eğitimin amacı, her yaş grubundan bireyleri siber güvenlik konusunda bilinçlendirerek, olası siber suçların önüne geçmek.

Yenişehir ve akdeniz okullarında eğitim verildi

Yenişehir Osman Köse Ortaokulu ve Akdeniz İleri Ortaokulu'nda gerçekleştirilen eğitimlerde, siber zorbalık, dijital bağımlılık, dolandırıcılık ve sosyal medya kullanımı gibi önemli konular ele alındı. Eğitime toplamda 300 öğrenci ve 8 öğretmen katıldı.

Siber suçlarla mücadelede farkındalık yaratma hedefi

Jandarma ekipleri, bu eğitimlerle siber suçların gerçekleşmeden engellenmesini, maddi manevi zararların en aza indirilmesini ve siber suçlarla ilgili toplumsal bilinç oluşturmayı hedefliyor.