Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Kültür Sanat’ın “Değişim için Birlikte” projesi kapsamında, tarım alanlarında yaşayan çocuklarla bir araya gelerek onların kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak amacıyla atölye çalışmaları düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Uyum Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilen çalışmalar, çocukların sanatı bir ifade biçimi olarak kullanmasını sağladı.
GÜNYURDU MAHALLESİ’NDEKİ ÇOCUKLARLA BAŞLADIProje kapsamında ilk etapta Tarsus’un Günyurdu Mahallesi’ndeki çocuklardan bir grup belirlendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde yapılan etkinliklerde çocuklar kendi hikayelerini anlatırken, heykeller ve korkuluklar tasarladı. İkinci gün ise çocuklar, Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne getirildi ve burada kendi tasarladıkları korkuluk figürlerini yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Yusuf Yazgı, projenin temel amacının tarım alanlarında yaşayan çocukların eğitim hakkına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Yazgı, “Projede hedefimiz, tüm çocukların nitelikli eğitime, kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini sağlamak. Yerel yönetim, sivil toplum ve kültür sanat aktörleri olarak bir aradayız,” dedi.
ÇOCUKLARIN YAŞADIĞI YERLERİN HARİTASI ÇIKARTILDIProje kapsamında görev alan Kültürhane çalışanı Ciran Ay, çocuklarla yapılan etkinlikler sırasında yaşadıkları yerlerin rotalarını çıkardıklarını belirtti. Ay, “Büyükşehir Belediyesi Göç Uyum Merkezi’ndeki arkadaşlarımız bize bu çocuklarla tanışma ve çalışma fırsatı sağladı. Çocuklarla aktiviteler yaparak köy içinde rotalarını belirledik ve onların çevrelerini anlamaya çalıştık,” diye konuştu.
Atölye çalışmasına katılan Hasret Ağırağaç, bu tür etkinliklere ilk kez katıldığını belirterek, “Bizim için çok büyük bir anı oldu. Gezmediğim, görmediğim yerleri gördüm ve birçok insanla tanıştım,” dedi. Ravza Kahveci ise, “Her çocuğun eğitim alması gerekir. Bu atölyenin bize çok katkısı oldu,” ifadelerini kullandı.