Mecliste canlı yayın tartışması bugünde devam etti

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclisin canlı yayınlanması tartışıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 23:20

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclisin canlı yayınlanması tartışıldı. Ebediyete intikal eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mecliste meclis üyeleri dualar etti.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 3. Oturumu gerçekleşti. Oturuma meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Akgedik Başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda yine meclisin canlı yayınlanması konusu tartışıldı. İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Cemal Demirdağ, ayrıca meclisin canlı yayınlanmaması eleştirilerini bu günde sürdürdü. Demirdağ, 4.5 yıl boyunca meclisin kararlarının canlı yayınlandığını belirterek, “Şimdiye kadar bir sakıncası yoktu da ne odluda canlı yayınlamama kararı aldınız. Bunun kamuoyuna açıklanması gerekli” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Vedat Gündoğan ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle meclisi dua etmeye davet etti. Meclis üyeleri hep birlikte Atatürk için dua etti. Ardından Vedat Gündoğan’da meclisin canlı yayınlanmaması konusunu eleştirdi. Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak yeri geldiğinde sözlerinin kesildiğini, yeri geldiğinde  meclis canlı yayınlarının yayından kaldırıldığını iddia eden Gündoğan, meclisin canlı yayınlanmasını istediklerini anlattı. Gündoğan, eğer meclis canlı yayınlanmazsa kendileri imkanlarıyla meclisi canlı yayınlayacaklarını dile getirdi.

CHP Grup Başkan Vekili Serdar Seyhan da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde saygıyla andıklarını belirtti. Seyhan, AK Parti ve MHP Gruplarının yaptıkları eleştirilere yanıt verdi. Seyhan, idarenin canlı yayın yapma ve ya yapmama gibi bir tasarrufunun bulunduğunu söyledi.  Seyhan, “45 yıl boşunca yayın yapıldı. Daha önce hiç yayın yapılmadı. Bundan mutlu olmanız gerekir. Bunun yasal bir durumu yok. Zaten meclis kayıt altına alınıyor. İsteyen bu kayıtları görebilir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından meclisin canlı yayınlanması için gündem maddesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından verildi. Gündeme alınan madde oylandı. Meclisin yayınlanmasını isteyen Cumhur İttifakı’nın oylarıyla madde kabul edildi.  Diğer gündem maddeleri de ilgili karar bağlandı.