Kozan’da İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı

Adana’nın Kozan ilçesinde, Hamas lideri İsmail Haniye’nin İran’daki suikast sonucu şehit edilmesinin ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Haniye için ikindi namazını müteakip toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 20:01

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu şehit edilmesinin ardından, Adana’nın Kozan ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, Karacaoğlan Mahallesi Ahmet Yesevi Camii'nde gıyabi cenaze namazı kıldı.

İkindi namazının ardından gerçekleştirilen cenaze namazında, sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Ahmet Sönmez, “İçimiz sızlıyor, gözlerimiz yaşarıyor. Bizler Müslümanız ve gerekeni yapacağız. Türkiye geneli Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cuma namazını müteakip tüm ülkemizde gıyabi cenaze namazı kılınacak. Ama bizler bu alçak saldırıya kayıtsız kalmamak adına acil bir kararla bugün de bir araya geldik. İsmail Haniye şehit gibi yaşayıp öldü. İsmail Haniye ne ilk ne son şehit olacaktır. İslam davamız yüzyıllardır sürmektedir. Peygamberimiz (s.a.v.)’den yana tavrımızı koyuyoruz” ifadelerini kullandı.