Karataş: Alpargün Apartmanında adalet yerini buldu, bu karar diğer davalara örnek olsun

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan ve 96 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oğlunu ve eşini kaybeden Serpil Karataş, adaletin yerini bulmasından memnuniyetini dile getirerek, bu davanın diğer benzer davalara örnek olmasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 00:06

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan ve 96 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhidi Hasan Alpargün'ün yargılanmasına, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.  Hasan Alpargün cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, avukatlar ve hayatını kaybeden 96 kişinin yakını müştekiler duruşma salonunda hazır bulundu. Sanık Hasan Alpargün, yapılan duruşma sonunda "olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alpargün Apartmanında Oğlunu ve eşini bu felakette kaybeden Serpil Karataş, kararın ardından duygularını dile getirerek, adaletin yerini bulduğunu belirtti.

“Bu davanın sonucu diğer davalara da örnek olsun”

Serpil Karataş, “Kararın çıkmasına çok mutlu oldum. Adalet beni şoka uğrattı. Acaba müteahhit acaba hapisten çıkar mı diye düşündük ama çok şükür adalet yerini buldu. Oğlum o apartmanda babası ile hayatını kaybetti. Elimde sadece kızım kaldı. Bu aldığımız karar ile ülkede adaletin olduğuna inandık. Bize yardım eden tüm avukatlara, polislere hakime, savcıya çok teşekkür ederim. Süreç çok güzel işledi. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın. Bu davanın sonucu diğer davalara da örnek olsun. Mücadele etmezseniz hiçbir şey elde edemezsiniz. Ben her hafta oğlumun ve eşimin mezarına gidiyorum. En azından içim bir nebzede olsa rahatladı” şeklinde konuştu.